Miten Saa Koronapassin Jos Ei Ole Pankkitunnuksia?

Helpoiten koronapassin saa kirjautumalla Omakantaan verkkopankkitunnuksilla tai matkapuhelimen mobiilivarmenteella. Jos pankkitunnukset puuttuvat, mobiilivarmenne on mahdollista saada käyttöön asioimalla oman operaattorin palvelupisteessä, jossa henkilöllisyys varmistetaan passilla tai henkilökortilla.

Miten tilaan Koronapassin?

Sen saa maksutta yleisimmistä sovelluskaupoista. Koronatodistuksen lukijalla luetaan todistuksen QR-koodi, jolloin ruudulle tulee hyväksytty tai hylätty -merkintä. Koronatodistuksen lukija ei kerää tai tallenna todistusten tietoja.

Minkä ikäiset tarvitsevat Koronapassin?

Suomessa koronapassin ikärajaksi ehdotetaan 16 vuotta. Koronatodistusta voitaisiin siis vaatia vain 16 vuotta täyttäneiltä.

Miten saan Koronapassin Helsinki?

EU:n koronatodistus eli koronapassi löytyy Omakanta-palvelusta osoitteesta omakanta.fi. Pääset kirjautumaan Omakantaan pankkitunnuksillasi (suomi. fi-tunnistus). Tiedot siirtyvät esimerkiksi rokotuksen jälkeen Omakanta-palveluun viiveellä, tämä voi viedä joitain päiviä.

Miten tallennan Koronapassin puhelimeen?

Paina puhelimessa vasemman yläkulman kolmea viivaa ja etsi painike Koronatodistus –>paina sitä. Etsi alhaalta linkki Avaa korona rokotustodistus (pdf) ja paina sitä. Todistus avautuu pdf-muodossa omaan ikkunaan. Todistus tallentuu puhelimeesi.

Miten Koronarokotustodistus tallennetaan puhelimeen?

Todistuksen saa noudattamalla seuraavia ohjeita:

 1. Kirjaudu Omakantaan kanta.
 2. Valitse vasemman reunan valikosta kohta Koronatodistus.
 3. Hae todistusta painamalla linkkiä ”Avaa rokotustodistus (pdf)’.
 4. Tallenna pdf-tiedosto omaan puhelimeesi tai ota siitä kuvakaappaus.

Käykö ajokortti Koronapassin kanssa?

Virallisten henkilöllisyystodistusten (henkilökortti ja passi) rinnalla myös ajokortti käy henkilötodistuksesta Koiramessuilla. Alle 18-vuotiaat voivat todistaa henkilöllisyytensä koronapassin käytön yhteydessä esimerkiksi Kela-kortilla tai vanhempien antamalla luotettavalla vakuutuksella iästä.

Miten saan alaikäiselle Koronatodistuksen?

Huoltaja näkee alle 10-vuotiaan lapsen tiedot Omakannasta ja voi ladata koronatodistuksen. Yli 10-vuotiaan koronatodistus näkyy huoltajalle Omakannassa vain, jos rokotuksen antaneessa tai testin tehneessä terveydenhuollon organisaatiossa on tehty tarvittavat muutostyöt potilastietojärjestelmään.

Miten tallennan Koronatodistuksen?

Todistuksen voi tulostaa tai QR-koodin tallentaa esimerkiksi kuvana puhelimeen. Tarjolla on myös kolmansien osapuolten verkkopalveluja, jotka mahdollistavat koronatodistuksen QR-koodin tallentamisen helposti käytettäväksi osaksi Androidin tai iPhonen lompakkosovelluksia.

See also:  Miten Saada Räkä Pois Nenästä?

Miten saan Koronapassin ilman rokotusta?

Jos et voi ottaa rokotetta lääketieteellisestä syystä, voit saada koronapassin käymällä koronatestissä. Lain mukaan kuntien tulee järjestää mahdollisuus käydä koronatestissä koronapassia varten henkilöille, jotka eivät voi ottaa covid-19-rokotetta lääketieteellisestä syystä.

Mistä saa tietoa omista rokotuksista?

Uuden rokotuskortin voi hankkia esimerkiksi omalta terveysasemalta tai työterveyshuollosta. – On hyvä tietää annetuista rokotuksista, mitä puuttuu tai pitäisikö jotain rokotetta tehostaa. Jokaisesta kannattaa pyytää merkintä korttiin ja pitää se visusti tallessa, terveydenhoitaja Nina Strömberg muistuttaa.

Milloin rokotus näkyy Omakannassa?

Koronarokotustodistus näkyy Omakannassa viimeistään viiden vuorokauden sisällä siitä, kun henkilö on saanut rokotuksen. Testitulostodistus on saatavilla yleensä vuorokauden kuluessa näytteen ottamisesta. Sairastamistodistus on yleensä saatavilla 11 vuorokauden kuluttua positiivisesta testistä.

Miten saan Koronapassin Aloitusnäyttöön?

Koronapassi löytyy nyt Wallet-sovelluksesta muiden tärkeiden korttien ja matkalippujen joukosta. Mikäli kaipaat ohjeita, miten voisit tallentaa Koronapassin pdf-tiedoston tai kuvakaappauksen suoraan Android-puhelimen aloitusnäytölle, niin ohjeet löydät artikkelistani Tiedostolinkki Android-puhelimen aloitusnäyttöön.

Mistä voin ladata Koronapassin?

 • Lataa koronatodistus Omakannasta. Kirjaudu Omakantaan omalla tunnistusvälineelläsi kuten verkkopankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella.
 • Jos todistus puuttuu tai siinä on virhe, ota yhteyttä terveydenhuoltoon.
 • EU:n koronatodistus toimii myös koronapassina, vaihtoehtona rajoitustoimille.
 • Omakannan asiakaspalvelu.
 • Miten saan Koronapassin iphoneen?

  Lisää KELA:n koronatodistus suosikkilompakkosovellukseesi. Käytä iOS:ssä Safari-selainta. Skannaa todistuksessa oleva QR-koodi tai valitse kuvakaappaus tai PDF-sivu, jossa on QR-koodi. Valitse passisi taustaväri.

  Leave a Reply

  Your email address will not be published.