Miten Tietää Että Menkat Alkaa?

Ensimmäiset kuukautiset ovat usein ruskeaa, valkovuotoa muistuttavaa vuotoa. Mukana voi olla myös punaista tai vaaleanpunaista vuotoa. Vuotoa voi tulla vähän, ja se voi kestää muutaman päivän ajan. Toisaalta vuoto voi olla myös runsaampaa, selkeästi veristä vuotoa ja kestää useammankin päivän.

Mistä tietää että kohta alkaa menkat?

Merkkejä kuukautisten alkamisesta

Tässä joitakin vihjeitä siitä, että ensimmäiset kuukautiset ovat tuloillaan: Muutokset kehossa. Kainaloihin ja intiimialueelle on tullut karvoitusta. Rinnat ovat kasvaneet muutaman vuoden ajan.

Mitä tulee ennen kuukautisia?

Normaalisti kuukautiset tulevat noin kerran kuukaudessa, mutta kuukautiskierrot voivat vaihdella hyvinkin paljon varsinkin ensimmäisten vuosien aikana. Kuukautisia ennen ja niiden aikana voit tuntea mielialamuutoksia, päänsärkyä, kuukautiskipuja alamahalla, alaselässä ja joskus reisien sisäpinnalla.

Miten kertoa että kuukautiset alkoivat?

Kysy ensin tyttäreltäsi, miten paljon hän tietää kuukautisista. Näin et saa vastaukseksi pelkkää turhautunutta silmien pyörittelyä, kun yrität kertoa hänelle asiaa, joka on jo tiedossa. Yritä kertoa omista kuukautiskokemuksistasi, sekä teini-ikäisenä että naisena kokemistasi. Tuot asiaan henkilökohtaisemman näkökulman.

Mistä tietää että tytöllä on menkat?

Ensimmäiset kuukautiset ovat usein juuri punertavaa tai rusehtavaa vuotoa, jota saattaa tulla hyvinkin vähän ja vain muutaman päivän ajan. Toisilla kuukautiset voivat alkaa runsaina ja vuoto voi kestää useamman päivän. Jokaisen tytön kuukautiset ja niiden alkamisaika on siis yksilöllinen.

Voiko menkat alkaa 11-vuotiaana?

Kuukautisten alkamisaika on hyvin yksilöllinen: osalla kuukautiset voivat alkaa jo 9−10-vuotiaana, osalla vasta 16-vuotiaana. Itseään saattaa vertailla herkästi muihin ja voi tuntua raskaalta, jos kaikilla kavereilla kuukautiset ovat jo alkaneet ja naiselliset muodot ilmestyneet.

Minkä ikäisenä valkovuoto alkaa?

Valkovuoto on merkki siitä, että keho alkaa valmistautumaan kuukautiskiertoon. Se, milloin valkovuoto tai kuukautiset alkavat on hyvin yksilöllistä. Suomalaisilla tytöillä kuukautiset alkavat noin 10-16 vuoden ikäisenä ja murrosiän merkit, kuten valkovuoto tai rintojen kasvu voivat alkaa jopa 9-vuotiailla.

See also:  Mitä Tehdä Kun Löytää Linnunpoikasen?

Mitä tapahtuu viikko ennen kuukautisia?

Viikko 1: Kuukautiset

Kuukautisten alkaessa veressä on vain niukasti naishormonia eli estrogeeniä ja keltarauhashormonia eli progesteronia. Viikon aikana estrogeenin määrä alkaa vähitellen kasvaa, jolloin myös kuukautisoireet helpottuvat.

Miten Kuukautissuoja laitetaan?

Kertakäyttöinen terveysside ja pikkuhousunsuoja asetetaan alushousujen sisäpinnalle siten, että siteen liimapinta tulee alushousuja vasten ja imukykyinen puoli ihoa vasten, jolloin kuukautisvuoto imeytyy siihen. Siteitä ja pikkuhousunsuojia on eri pituisia, -paksuisia ja mallisia.

Mikä auttaa nopeasti Menkkakipuihin?

Kipuja voi hoitaa tulehduskipulääkkeillä tai parasetamolilla. Liikunta voi auttaa. Lääkärin tutkimukset ovat aiheellisia, jos tavanomaiset kipulääkkeet eivät auta, tai jos kipuihin liittyy vuotohäiriöitä. Hormonihoito, yhdistelmäehkäisyvalmisteet sekä hormonikierukka hoitavat tehokkaasti kuukautiskipuja.

Milloin kuukautisten pitäisi Säännöllistyä?

Menkat säännöllistyvät yleensä 1-2 vuoden kuluessa menkkojen alkamisesta, mutta joskus jo paljon aiemminkin. Opettele alun alkaen laittamaan omaan allakkaasi merkintä minä päivänä menkat alkavat ja milloin loppuvat, niin näin pystyt seuraamaan hyvin menkkojesi rytmiä.

Miksi kuukautiset eivät ole alkaneet?

Syynä kuukautisten tai murrosiän kehityksen puuttumiseen voivat olla perinnölliset tekijät, jotkut vaikeat yleissairaudet sekä painoon, syömishäiriöihin ja elintapoihin liittyvät tekijät. Kuukautisten puuttumiseen liittyvät vaihdevuosityyppiset oireet viittaavat estrogeenivajaukseen.

Missä menkka kivut tuntuu?

Kuukautiskivut voivat tuntua kehossa isolla alueella, aina alavatsasta, selkään, nivusiin, jopa reisiin saakka. Lisäksi samaan aikaan voi esiintyä vatsaoireita, ripulia, ilmavaivoja, jopa oksentelua. Päänsärkykin voi liittyä kuukautisiin. Ennen kuin hakeudut kipujen takia lääkäriin, voit kokeilla hoitaa niitä itse.

Onko normaalia että menkat on myöhässä?

Kuukautiset voivat jäädä pois esimerkiksi jos on sairastellut, on ollut stressiä, esimerkiksi kouluhuolia, suruja, murheita tai vaikka voimakkaasti jännittänyt jotain asiaa. Kaikki nämä voivat vaikuttaa siihen, että kuukautiset jäävät pois toviksi. Myös painon nousu tai sen lasku voivat häiritä kuukautiskiertoa.

See also:  Miksi Juokseminen Vedessä On Raskasta?

Missä iässä kuukautiset alkavat?

Kuukautisten alkaminen

Kuukautiset alkavat tytöillä keskimäärin noin 13-vuotiaana mutta niiden alkamisajankohta vaihtelee huomattavasti. Osalla tytöistä kuukautiset voivat alkaa jo yhdeksän–kymmenen vuoden iässä, osalla vasta 17-vuotiaana. Sen jälkeen kun kuukautiskierto on käynnistynyt, tytön pituuskasvu hiipuu.

Milloin kuukautiset yleensä alkaa?

Kuukautiset alkavat suomalaisella tytöllä normaalisti 10–16-vuotiaana ja keskimäärin 13,3 vuoden iässä. Alkamisikää selittävät perimä, mutta siihen vaikuttavat myös ravinto ja liikunta. Lapsuudessa sairastetut vaikeat sairaudet tai niiden lääkehoito voivat vaikuttaa kuukautisten alkamisikään.

Leave a Reply

Your email address will not be published.