Raskaudesta Kertominen Miten Kertoa Raskaudesta?

Hauskoja tapoja kertoa raskaudesta

 1. Anna aivonystyröille työtä Oivalluksen ilo yhdistettynä iloiseen uutiseen, mikäs sen parempaa!
 2. Järjestä tietovisa.
 3. Lähetä oivaltava kuva.
 4. Viestitä vaatteella.
 5. Ujuta uutinen kahvipöytään.
 6. Kerro se vihjaillen.
 7. Jätä hämmennyksen valtaan.

Milloin on hyvä kertoa raskaudesta?

Usein odotuksesta kerrotaan lähimmille ystäville ja sukulaisille jo raskauden alkuvaiheessa. Muille kerrotaan puolestaan useimmiten silloin, kun keskenmenon riski on pienentynyt, eli yleensä ensimmäisen ultran jälkeen. Työnantajalle raskaudesta ei tarvitse kertoa ennen kuin perhevapaalle jäämiseen on kaksi kuukautta.

Milloin kertoa esimiehelle raskaudesta?

Milloin raskaudesta tulee ilmoittaa työnantajalle? Jos olet raskautesi aikana työsuhteessa, on velvollisuutesi ilmoittaa työnantajalle tilanteesta viimeistään kahta kuukautta ennen kuin aiot jäädä äitiysvapaalle. Raskaus on yksityisasiasi, jota ei tarvitse tätä aikaisemmin tuoda työpaikalle.

Miten kertoa raskaudesta puolisolle?

Yhdeksän tapaa paljastaa vauvauutinen puolisolle

 1. Uusi puvun asuste. Aseta vauvan puklurätti miehen puvun hartialle vaatekaappiin.
 2. Valkoinen kuolema.
 3. Kustomoitu drinkkitikku.
 4. Pulla uunissa.
 5. Romanttinen soseillallinen.
 6. Teemamusiikki.
 7. Pieni harrastusväline.
 8. Vihjaileva alusasu.

Miten kertoa raskaudesta siskolle?

Tuleva isoveli tai isosisko kertoo uutisen paidan avulla. Jos odotatte toista lasta, on uskomattoman mukavaa antaa tulevan isoveljen tai isosiskon kertoa uutisesta. Painata teksti ”isoveli” t-paitaan tai puseroon ja kutsu perhe ja ystävät kotiisi.

Milloin olette kertoneet raskaudesta sisaruksille?

Kerro siitä, että äidin vatsassa kasvaa vauva

Mitään tiettyä tai parasta aikaa kertomiselle ei ole, vaan se riippuu pitkältä lapsen iästä ja muusta kehityksellisestä valmiustasosta. Vauvasta on kuitenkin hyvä kertoa tulevalle isosisarukselle itse, ennen kuin hän kuulee siitä muualta.

Missä vaiheessa raskautta vatsa alkaa näkyä?

Kohtu nousee häpyliitoksen yläpuolelle 12. raskausviikon jälkeen. Useimmat huomaavatkin vatsan kasvun vasta, kun ensimmäinen kolmannes raskaudesta on ohi. Esikoisen odottajilla vatsa alkaa näyttää raskausvatsalta myöhemmin kuin useamman raskauden läpikäyneiltä.

See also:  Miten Saada Finnit Pois Yhdessä Yössä?

Mikä on Erityisäitiysraha?

Erityisäitiysrahan tarkoitus on turvata raskaana olevan naisen toimeentuloa ja korvata ansionmenetystä, jos hän joutuu jäämään pois työstään sen takia, että työtehtäviin tai työoloihin liittyvä kemiallinen aine, säteily tai tarttuva tauti tai muu vastaava seikka vaarantaa hänen tai sikiön terveyttä.

Milloin jäädä pois töistä raskaus?

Äitiysvapaasi töistä tulee alkamaan noin 5-8 viikkoa ennen laskettua aikaa – tämän ajan puitteissa voit päättää, milloin aloitat vapaasi. Jos joudut työssäsi alttiiksi säteilylle, kemiallisille aineille tai tarttuvalle taudille, voit jäädä pois työstä heti, kun raskaus on todettu.

Miten ilmoittaa äitiyslomasta?

Laissa ei ole määritelty muuta raskauteen ja työpaikkaan liittyen, kuin että perhevapaalle – eli tässä tapauksessa äitiysvapaalle – jäämisestä pitää ilmoittaa kaksi kuukautta ennen sen alkamista. Äitiysvapaa voi alkaa 30-50 arkipäivää ennen laskettua aikaa, eli noin 5-8 viikkoa ennen laskettua aikaa.

Mitä ei saa syödä raskauden aikana?

Listeriariskin vuoksi raskauden aikana vältettäviä ruoka-aineita ovat raaka kala ja kuumentamattomat äyriäiset – sushi mukaan luettuna – raaka tai punertavaksi jätetty liha sekä huonosti pestyt, tuoreet vihannekset sekä juurekset.

Milloin on ensimmäinen ultra?

‘ensimmäinen ultra’ Ensimmäisen seulontaultraäänitutkimuksen tekee äitiyspoliklinikalla erityiskoulutettu kätilö raskausviikolla 11+0–13+6. Tutkimus tehdään vatsanpeitteiden päältä tai emättimen kautta. Tutkimuksessa selvitetään sikiöiden lukumäärä ja varmennetaan raskauden kesto.

Milloin on laskettu aika?

Laskettu aika, synnytysajankohta

Käytännössä ensimmäisellä neuvolakäynnillä raskauden kestoa laskettaessa oletetaan kuukautiskierron pituuden olevan kaikilla 28 vuorokautta. Lasketuksi ajaksi merkitään päivä, jolloin viimeisten kuukautisten alkamispäivästä on kulunut 40+0 raskausviikkoa.

Miten kertoa lapselle uudesta vauvasta?

Kerro vauvauutisista lyhyesti ja lapsen omalla kielellä. Esimerkiksi tähän tapaan: “Meidän perheeseen on tulossa uusi vauva. Se on nyt äidin masussa kasvamassa, ja äidin masu kasvaa isommaksi ja isommaksi kunnes vauva tulee ulos.” Jos lapsi kyselee lisää, vastaa vain siihen, mitä hän kysyy.

See also:  Miksi Äänet Eivät Kuulu Avaruudessa?

Miten yllättää tulevat isovanhemmat?

”Tuli mieleen sellainen vinkki, että ostaa kaupasta mummo mukin ja pappa mukin ja pyytää vanhemmat kahville. Kattaa pöytään ne mukit ja sitten kaataa kahvit ja pyytää heitä pöytään! Kiva seurata ilmeistä, että milloin huomaavat ja hoksaavat jutun!”

Leave a Reply

Your email address will not be published.