Työhakemus Miksi Haet Tätä Tehtävää?

Rekrytoijaa ei välttämättä kiinnosta se, että hakemasi työpaikka sijaitsee lähellä kotiasi tai että himoitset työpaikan tarjoamaa mukavaa palkkaa. Taidoistasi ja ammatillisen kiinnostuksen kohteistasi hän taas on varmasti hyvin kiinnostunut, joten painota vastatessasi työn kannalta oleellisia taitojasi.

Millainen on hyvä työhakemus?

Millainen on hyvä työhakemus? Yksinkertaisuudessaan hyvä työhakemus on selkeälukuinen, myyvä, ytimekäs ja vastaa työpaikkailmoituksessa kuvailtuun työvoimatarpeeseen. Tarkistamalla perusasiat voi jo välttyä useilta yleisiltä virheiltä. Nappaa 10 loistavaa vinkkiä!

Mikä on työhakemuksen tarkoitus?

Työhakemuksesi tarkoituksena on vakuuttaa työnantaja osaamisestasi ja sopivuudestasi tehtävään. Korosta tehtävän kannalta olennaista osaamistasi, jotta työnantaja kiinnostuu sinusta ja kutsuu haastatteluun. Esimerkki: minulla on viiden vuoden monipuolinen kokemus viestinnän tehtävistä.

Mikä on työhakemus?

Työhakemus on myyntipuhe, jonka tavoitteena on vakuuttaa työnantaja siitä, että juuri sinä olet oikea työntekijä yritykselle. Tarkoitus on kertoa kuka olet, miksi haet kyseistä työpaikkaa ja mitä osaamista ja lisäarvoa sinun palkkaamisesi toisi yritykselle.

Miksi haet juuri tätä työtä?

Miksi haet juuri tätä paikkaa

Useimmiten hakija kertoo ensimmäiseksi asioita, jotka ovat herättäneet hänen mielenkiintonsa. Haettavan työtehtävän sisällöstä, yrityksestä, työtehtävistä ja työn tarjoamista haasteista. Toisinaan hakija myös, joko alkuun tai myöhemmässä vaiheessa, mainitsee jonkin muun syyn hakemiselle.

Miksi juuri sinut tulisi valita tähän tehtävään?

Kerro osaamisestasi mahdollisimman konkreettisesti

Kun rekrytoija kysyy, miksi juuri sinut kannattaisi valita tehtävään, vastaa kysymykseen mahdollisimman käytännönläheisesti. Tosielämän esimerkit puhuttelevat rekrytoijaa ja jäävät myös paremmin mieleen kuin ontot lupaukset sopivuudesta tehtävään.

Miten esitellä itsensä Työhakemuksessa?

Voit mainita työhakemuksessa esimerkiksi, että olet innokas oppimaan uutta ja valmis ottamaan vastaan uusia haasteita. Motivaatio näkyy hakijan halussa kehittyä tai tulla joksikin. Motivaation osoitukseen kannattaa liittää yhteen hakijan kiinnostus myös yritystä kohtaan, johon hän hakee.

See also:  Mitä Voi Tehdä Kaverin Kanssa?

Miten esittelen itseni?

Kysymyksen tarkoituksena on usein lämmitellä haastateltavaa sekä tietenkin tutustua häneen.

 1. Älä kerro koko elämäntarinaasi.
 2. Älä sanele ulkoa ansioluetteloasi.
 3. Keskity hakemaasi työhön.
 4. Aloita nykyhetkestä
 5. Jatka menneisyyteen.
 6. Siirry lopuksi tulevaan.

Mitä odotat työnantajalta?

Nuoret odottavat työltä myös sosiaalisuutta, mukavia työkavereita ja viihtyisää työympäristöä. Esimiehiltä odotetaan luotettavuutta, kuuntelemista, puolueettomuutta, oikeudenmukaisuutta, hyviä vuorovaikutustaitoja ja avoimuutta.

Miksi olet kiinnostunut työnantajana?

Miksi olet kiinnostunut tulemaan juuri meille töihin? Työnantaja haluaa nähdä, että työnhakija on ottanut hyvin selvää yrityksestä, josta työtä hakee. Voit tehdä vaikutuksen rekrytoijaan kertomalla tarkkoja tietoja yrityksestä, työkulttuurista ja siitä, miten yritys osuu omiin arvoihisi tai ominaisuuksiisi.

Miksi juuri sinä olisit oikea valinta tehtävään?

Kerro lyhyesti osaamisestasi ja siitä, miksi olet sopiva tähän työhön. Jos haluat, voit mainita persoonastasi, mutta älä jaarittele muinaisista työsuorituksistasi äläkä eksy yksityiskohtiin. KUN NOJAUDUT haastattelijaa kohti ja katsot häntä silmiin, annat selkeän viestin siitä, että olet tosissasi. Älä silti tuijota.

Mikä erottaa sinut muista hakijoista?

Kerro lyhyesti urastasi: työhistoriastasi, tärkeimmistä saavutuksistasi ja tavoitteistasi. Haastattelijalla on jo ansioluettelosi, joten sinun ei tarvitse kerrata koko taustaasi. Kerro jotain, mikä erottaa sinut muista hakijoista ja tuo esille motivaatiosi.

Miten ihmiset käyttäytyvät työhaastattelussa?

Työhaastattelun tarkastuslista – muista nämä 9 asiaa:

 1. Ota mukaan hakemuksesi, ansioluettelosi ja todistuksesi.
 2. Älä myöhästy.
 3. Pukeudu siististi ja ole kohtelias.
 4. Ota katsekontakti haastattelijaan.
 5. Käytä aikaa vastaustesi miettimiseen.
 6. Ole asiallinen.
 7. Ole kiinnostunut.

Miten esitellä itsensä CV?

Aloita kesätyö-CV lyhyellä kuvauksella itsestäsi

Hyvä CV ei ole vain lista. Kirjoita ansioluettelon alkuun muutaman virkkeen esittely itsestäsi. Voit kertoa esimerkiksi hakemaasi kesätyöpaikkaan liittyvistä kiinnostuksen kohteistasi, vahvuuksistasi ja tavoitteistasi työelämässä.

Miten kerron motivaatiosta?

Näytä motivaatiosi

See also:  E-Mchc Mitä Tarkoittaa?

Motivaation kertomisessa on helppoa takertua jaaritteluun ja yleisiin ilmauksiin, kuten ”minua motivoi se, kun…”. Aina motivaation ei kuitenkaan tarvitse liittyä työelämään, vaan työn ulkopuoliset asiat voivat yhtä hyvin kertoa siitä, että sinulla on asenne kunnossa.

Mitä kirjoittaa kerro itsestäsi kohtaan?

Tärkeää ei ole se, mitä sinä haluat kertoa. Tärkeää on se, mitä hakemuksen vastaanottaja haluaa tietää. Kerro itsestäsi positiivisesti, mutta rehellisesti. Kerro saavutuksistasi, osaamisestasi ja itsestäsi sekä työntekijänä että persoonana.

Miten valmistautua haastatteluun?

Valmistaudu haastatteluun huolella

 1. Hanki tietoa työnantajasta.
 2. Palauta mieleesi, mitä tehtävää olet hakenut ja mitä ilmoituksessa on sanottu.
 3. Kertaa osaamisesi käymällä läpi ansioluettelosi.
 4. Valmistaudu kertomaan motiivit ja syyt työpaikkojen vaihdoksiin, aukkoihin CV:ssä ja valintoihisi elämässäsi.

Miten kirjoittaa työhakemus?

Muistilista hyvän työhakemuksen laatimiseen:

 1. Aloita vahvasti.
 2. Myy oma osaamisesi.
 3. Osoita motivaatiosi.
 4. Kuvaile vahvuuksiasi esimerkkien avulla.
 5. Älä jaarittele, vaan tiivistä olennaisin.
 6. Tuo esiin persoonaasi.
 7. Tarkista, että yhteystietosi ovat ajantasalla.
 8. Linkitä mukaan sosiaalisen median profiilisi.

Leave a Reply

Your email address will not be published.