B Ajokortti Mitä Saa Ajaa?

B-kortilla saa ajaa yhdistelmää, jossa vetoauton ja kärryn yhteenlaskettu kokonaismassa ei ylitä 3,5 tonnia. BE-kortti eli ”pikku-E” mahdollistaa puolet painavamman eli maksimissaan 7 000 kilon yhdistelmän ajamisen.

Miten B-kortti antaa luvan ajaa ajoneuvoja?

B-kortti antaa myös luvan ajaa MT-luokkaan kuuluvia ajoneuvoja (mopo,traktori,moottorikelkka). Virittämisestä tiedän, että on tullut sakkoja, kun auton nopeus oli 350km/h, eikä sitä ollut muutoskatsastettu.

Miten uudistaa ajokorttisi ajallaan?

8.2020 asti – jos pystyt, uudista ajokorttisi kuitenkin ajallaan. Ajokortin uudistamiseen liittyvät helpotukset jatkuvat. Ajokortin voimassaolo jatkuu automaattisesti 7 kuukaudella, jos kortin voimassaolo päättyy 1.2.–31.8.2020 välisenä aikana.

Kuinka paljon B-kortilla saa ajaa?

b-kortilla saa ajaa autoja (matkailu-, henkilö- ja pakettiautoja) joka saa painaa enintään 3500 kg ja enintään paikat kuskin lisäks 8 hengelle eli 9 hengelle rekisteröity.

Kuinka paljon traktoreita ja mopoja saa ajaa B-kortilla?

Maatalous käyttöön rekistöröityjä traktoreita, mopoja, sekä kaikkia enintään 3500kg painavia paketti ja henkilö-autoja saa ajaa b-kortilla, ja yleisimmät asunto-autot paikaa alle tai enintään 3500kg Saakos B- kortilla ajaa kevytmoottoripyörää tai jopa isompia pyöriä? Ja saako sillä vetää matkailuvaunua?

Leave a Reply

Your email address will not be published.