Kerro Lyhyesti Itsestäsi Ja Miksi Juuri Sinä Olisit Sopiva Työntekijä?

Kerro lyhyesti osaamisestasi ja siitä, miksi olet sopiva tähän työhön. Jos haluat, voit mainita persoonastasi, mutta älä jaarittele muinaisista työsuorituksistasi äläkä eksy yksityiskohtiin. KUN NOJAUDUT haastattelijaa kohti ja katsot häntä silmiin, annat selkeän viestin siitä, että olet tosissasi. Älä silti tuijota.

Miksi olet kiinnostunut tästä työstä?

Rekrytoijaa ei välttämättä kiinnosta se, että hakemasi työpaikka sijaitsee lähellä kotiasi tai että himoitset työpaikan tarjoamaa mukavaa palkkaa. Taidoistasi ja ammatillisen kiinnostuksen kohteistasi hän taas on varmasti hyvin kiinnostunut, joten painota vastatessasi työn kannalta oleellisia taitojasi.

Mikä erottaa sinut muista hakijoista?

Kerro lyhyesti urastasi: työhistoriastasi, tärkeimmistä saavutuksistasi ja tavoitteistasi. Haastattelijalla on jo ansioluettelosi, joten sinun ei tarvitse kerrata koko taustaasi. Kerro jotain, mikä erottaa sinut muista hakijoista ja tuo esille motivaatiosi.

Miksi haet tätä työtä?

Miksi haet juuri tätä paikkaa

Useimmiten hakija kertoo ensimmäiseksi asioita, jotka ovat herättäneet hänen mielenkiintonsa. Haettavan työtehtävän sisällöstä, yrityksestä, työtehtävistä ja työn tarjoamista haasteista. Toisinaan hakija myös, joko alkuun tai myöhemmässä vaiheessa, mainitsee jonkin muun syyn hakemiselle.

Miten kirjoittaa esittely itsestään?

Pyri siis kertomaan sellaisista ominaisuuksistasi, jotka liittyvät jotenkin hakemaasi työtehtävään. Parhaan vaikutelman luovat omat kokemukset. Jos haet luovaan työhön, kerro omien kokemustesi/töittesi kautta, miten luovuus tulee esille sinussa.

Miten esittelen itseni?

Kysymyksen tarkoituksena on usein lämmitellä haastateltavaa sekä tietenkin tutustua häneen.

  1. Älä kerro koko elämäntarinaasi.
  2. Älä sanele ulkoa ansioluetteloasi.
  3. Keskity hakemaasi työhön.
  4. Aloita nykyhetkestä
  5. Jatka menneisyyteen.
  6. Siirry lopuksi tulevaan.

Miksi olisit sopiva henkilö tähän tehtävään?

Näytä miksi haluat työn

Erottaudu kertomalla, mitä ihailet ja miksi haluat työskennellä juuri hakemassasi työpaikassa. Vastaamista helpottaa, jos ensin kirkastat itsellesi, miksi haet työtä, jos palkkaa ja muita etuja ei huomioida. Ole rehellinen itsellesi – ja pystyt olemaan rehellinen myös muille.

See also:  Mitä Tarkoittaa Vaihto- Ja Palautusoikeus?

Mikä on suurin heikkoutesi?

Kerro heikkous, joka liittyy työhön, mutta joka ei tuo sinua ilmi huonona tai laiskana työntekijänä. Esimerkiksi ajanhallinta on helppo mainita ja sen voi pyöräyttää kumpaankin suuntaan. Kerro haastattelijalle, millaisilla keinoilla sinä olet pystynyt parantamaan ajanhallintaasi päivittäisessä työssäsi.

Miten erotut muista?

Miten erottua työnhaussa?

  1. Tiedä mitä itse haluat työltäsi ja ole aidosti kiinnostunut avoinna olevasta paikasta.
  2. Erotu jo hakemus vaiheessa muista.
  3. Mieti mitä lisäarvoa tuot yritykselle.
  4. Kaikesta työkokemuksesta on hyötyä
  5. Mieti itsestäsi hissipuhe.

Mitä kysyä uudesta työpaikasta?

Sujuva startti uuteen työpaikkaan – älä unohda kysyä näitä 5 kysymystä

  • ‘Millainen perehdytysprosessi on?’
  • ‘Mitkä ovat tärkeimmät työtehtäväni?’
  • ‘Mitkä ovat tavoitteeni ja miten niitä mitataan?’
  • ‘Miten toivot meidän kommunikoivan?’
  • ‘Millaisia mahdollisuuksia minulla on kasvaa roolissani?’
  • Miksi juuri sinut tulisi valita tähän tehtävään?

    Kerro osaamisestasi mahdollisimman konkreettisesti

    Kun rekrytoija kysyy, miksi juuri sinut kannattaisi valita tehtävään, vastaa kysymykseen mahdollisimman käytännönläheisesti. Tosielämän esimerkit puhuttelevat rekrytoijaa ja jäävät myös paremmin mieleen kuin ontot lupaukset sopivuudesta tehtävään.

    Miten kirjoittaa saatekirje?

    Saatekirje on myyntipuhe – pidä se siis lyhyenä ja ytimekkäänä! Keskity tulevaisuuteen – kerro, mitä annettavaa sinulla on tulevalle työnantajalle! Kirjoita kuvailevaa tekstiä ytimekkäästi – älä luetteloi! Räätälöi saatekirje sopimaan juuri haettavaan työhön – vältä leikkaa-liimaa-toimintaa ja robottimaisuutta!

    Miten perustella Palkkatoive?

    Hyvä ohjenuora on, että palkkatoive on pystyttävä perustelemaan, jos se tulee puheeksi työhaastattelussa. Jo työhakemuksessa voi avata sitä, mihin oma palkkatoive perustuu. Perustelujen on aina liityttävä työhön ja ammattitaitoon – iso vuokra tai muut henkilökohtaiset menot eivät työnantajaa kiinnosta.

    Miten kerron motivaatiosta?

    Näytä motivaatiosi

    Motivaation kertomisessa on helppoa takertua jaaritteluun ja yleisiin ilmauksiin, kuten ”minua motivoi se, kun…”. Aina motivaation ei kuitenkaan tarvitse liittyä työelämään, vaan työn ulkopuoliset asiat voivat yhtä hyvin kertoa siitä, että sinulla on asenne kunnossa.

    See also:  Miksi Ajoneuvon Valot On Tärkeää Pitää Puhtaana Ja Kunnossa?

    Mitä muuta haluat kertoa itsestäsi?

    Kerro alkuun nykyinen tilanteesi työmarkkinoilla. Kerro napakasti tittelisi lisäksi työnkuvasi parilla lauseella. Kannattaa olla konkreettinen ja voitkin pukea tekemisesi esimerkiksi luvuiksi. Mikäli olet töiden välissä, niin voit kertoa edellä mainitut asiat edellisestä työpaikastasi.

    Mitä heikkouksia voi sanoa työhaastattelussa?

    Esittele aito, mutta työn kannalta harmiton heikkous

    Liian kaukaa ei kannata lähteä heikkoutta kuitenkaan hakemaan – jos haet toimistoassistentin virkaa, ei huono rytmitajusi ole sen kannalta kiinnostava. Sen sijaan voit kertoa esimerkiksi jännittäväsi esiintymistä tai ettei luova ideointi ole vahvuutesi.

    Leave a Reply

    Your email address will not be published.