Miksi Haet Juuri Tätä Työtä?

Miksi haet juuri tätä paikkaa Useimmiten hakija kertoo ensimmäiseksi asioita, jotka ovat herättäneet hänen mielenkiintonsa. Haettavan työtehtävän sisällöstä, yrityksestä, työtehtävistä ja työn tarjoamista haasteista. Toisinaan hakija myös, joko alkuun tai myöhemmässä vaiheessa, mainitsee jonkin muun syyn hakemiselle.

Miten vastata kun kysytään miksi päädyit hakemaan tätä tehtävää?

Rekrytoijaa ei välttämättä kiinnosta se, että hakemasi työpaikka sijaitsee lähellä kotiasi tai että himoitset työpaikan tarjoamaa mukavaa palkkaa. Taidoistasi ja ammatillisen kiinnostuksen kohteistasi hän taas on varmasti hyvin kiinnostunut, joten painota vastatessasi työn kannalta oleellisia taitojasi.

Miksi olet kiinnostunut työnantajana?

Miksi olet kiinnostunut tulemaan juuri meille töihin? Työnantaja haluaa nähdä, että työnhakija on ottanut hyvin selvää yrityksestä, josta työtä hakee. Voit tehdä vaikutuksen rekrytoijaan kertomalla tarkkoja tietoja yrityksestä, työkulttuurista ja siitä, miten yritys osuu omiin arvoihisi tai ominaisuuksiisi.

Miksi juuri sinut tulisi valita tähän tehtävään?

Kerro osaamisestasi mahdollisimman konkreettisesti

Kun rekrytoija kysyy, miksi juuri sinut kannattaisi valita tehtävään, vastaa kysymykseen mahdollisimman käytännönläheisesti. Tosielämän esimerkit puhuttelevat rekrytoijaa ja jäävät myös paremmin mieleen kuin ontot lupaukset sopivuudesta tehtävään.

Mikä erottaa sinut muista hakijoista?

Kerro lyhyesti urastasi: työhistoriastasi, tärkeimmistä saavutuksistasi ja tavoitteistasi. Haastattelijalla on jo ansioluettelosi, joten sinun ei tarvitse kerrata koko taustaasi. Kerro jotain, mikä erottaa sinut muista hakijoista ja tuo esille motivaatiosi.

Miksi haluat tulla meille töihin?

Varo liian lyhyttä vastausta, mutta pidä vastauksesi silti ytimekkäänä. Sen sijaan, että lainaat vastauksesi yrityksen kotisivuilta, mieti mitä yhteistä sinulla ja yrityksellä on. Kerro mikä on parasta yrityksessä ja miksi sinä sopisit sen uudeksi työntekijäksi. Sinun ei kannata mielistellä työnantajaa.

Mitä odotat työnantajalta?

Nuoret odottavat työltä myös sosiaalisuutta, mukavia työkavereita ja viihtyisää työympäristöä. Esimiehiltä odotetaan luotettavuutta, kuuntelemista, puolueettomuutta, oikeudenmukaisuutta, hyviä vuorovaikutustaitoja ja avoimuutta.

See also:  Mitä Gluteeniton Ei Saa Syödä?

Miksi kaupan alalle töihin?

Katso viisi syytä, miksi myyjän työ on paras ensimmäinen työpaikka:

 1. Aikaisempaa työkokemusta tärkeämpää on oikea asenne.
 2. Monipuoliset tehtävät opettavat hyödyllisiä työelämätaitoja.
 3. Kattava perehdytys tarjoaa avaimet työssä menestymiseen.
 4. Hyvin mennyt kesätyöjakso voi avata ovet uusiin tehtäviin.

Mistä tietää että hän on kiinnostunut?

Jos mies on kiinnostunut, huomaat hänen usein nojaavan sinua kohti. Se on merkki siitä, että hän on kiinnostunut tekemään lähempää tuttavuutta. Lähes tahattomilta vaikuttavat hipaisut käsivarteen, jalkaa tai polveen ovat myös hyvä merkki. Rakkaus on vastavuoroista sekä tunteiden että kehojen kohdalla.

Miksi haluat vaihtaa työpaikkaa?

Pidä vastaus yksinkertaisena. Monesti työpaikan vaihtamiseen innoittaa monikin syy – syyt saattavat liittyä esimerkiksi elämäntilanteesi, nykyisiin työtehtäviisi, perheasioihin tai vaikkapa työaikoihin. Työhaastattelussa ei kuitenkaan kannata alkaa avautua koko elämäntarinastaan haastattelijalle.

Miksi juuri sinä olisit oikea valinta tehtävään?

Kerro lyhyesti osaamisestasi ja siitä, miksi olet sopiva tähän työhön. Jos haluat, voit mainita persoonastasi, mutta älä jaarittele muinaisista työsuorituksistasi äläkä eksy yksityiskohtiin. KUN NOJAUDUT haastattelijaa kohti ja katsot häntä silmiin, annat selkeän viestin siitä, että olet tosissasi. Älä silti tuijota.

Miten kuvailisit itseäsi?

Kuinka kuvailisit itseäsi? Näin vastaat siihen oikein tai väärin työhaastattelussa

 1. Korosta vahvuuksiasi. Työhaastattelussa ei ole tarkoitus jakaa yksityiskohtia yksityiselämästäsi.
 2. Valitse avainsanat huolellisesti. Käytä avainsanoja, joita työnantaja haluaa kuulla.
 3. Älä piilottele osaamistasi.
 4. Rakenna hissipuhe.

Miten ihmiset käyttäytyvät työhaastattelussa?

Työhaastattelun tarkastuslista – muista nämä 9 asiaa:

 1. Ota mukaan hakemuksesi, ansioluettelosi ja todistuksesi.
 2. Älä myöhästy.
 3. Pukeudu siististi ja ole kohtelias.
 4. Ota katsekontakti haastattelijaan.
 5. Käytä aikaa vastaustesi miettimiseen.
 6. Ole asiallinen.
 7. Ole kiinnostunut.

Mikä on suurin heikkoutesi?

Kerro heikkous, joka liittyy työhön, mutta joka ei tuo sinua ilmi huonona tai laiskana työntekijänä. Esimerkiksi ajanhallinta on helppo mainita ja sen voi pyöräyttää kumpaankin suuntaan. Kerro haastattelijalle, millaisilla keinoilla sinä olet pystynyt parantamaan ajanhallintaasi päivittäisessä työssäsi.

See also:  Mitä Tehdä Lasten Kanssa Helsingissä?

Miten erotut muista?

Miten erottua työnhaussa?

 1. Tiedä mitä itse haluat työltäsi ja ole aidosti kiinnostunut avoinna olevasta paikasta.
 2. Erotu jo hakemus vaiheessa muista.
 3. Mieti mitä lisäarvoa tuot yritykselle.
 4. Kaikesta työkokemuksesta on hyötyä
 5. Mieti itsestäsi hissipuhe.

Missä olet hyvä työhaastattelu?

Haastattelija haluaa tietää, mitkä ovat niitä ominaisuuksiasi, vahvuuksiasi, joista on hyötyä hakemassasi työssä. Missä juuri tähän työhön liittyvässä asiassa sinä olet hyvä – vai oletko missään. Ja kirsikkana muffinin päällä: mitä hyötyä on juuri sinusta ja vahvuuksistasi.

Leave a Reply

Your email address will not be published.