Miksi Haluat Työskennellä Juuri Meillä?

Varo liian lyhyttä vastausta, mutta pidä vastauksesi silti ytimekkäänä. Sen sijaan, että lainaat vastauksesi yrityksen kotisivuilta, mieti mitä yhteistä sinulla ja yrityksellä on. Kerro mikä on parasta yrityksessä ja miksi sinä sopisit sen uudeksi työntekijäksi. Sinun ei kannata mielistellä työnantajaa.

Miten vastata kun kysytään miksi päädyit hakemaan tätä tehtävää?

Rekrytoijaa ei välttämättä kiinnosta se, että hakemasi työpaikka sijaitsee lähellä kotiasi tai että himoitset työpaikan tarjoamaa mukavaa palkkaa. Taidoistasi ja ammatillisen kiinnostuksen kohteistasi hän taas on varmasti hyvin kiinnostunut, joten painota vastatessasi työn kannalta oleellisia taitojasi.

Mitä voi kysyä työnantajalta?

Nämä kysymykset työhaastattelussa auttavat sinua selvittämään työnantajasta enemmän:

 • Millaista ihmistä olette etsimässä?
 • Millaisia odotuksia teillä on valittavalle työntekijälle?
 • Millaiset etenemismahdollisuudet yrityksessänne ovat?
 • Millaista työ on käytännössä?
 • Mitkä työtehtävät ovat työssä tärkeimpiä?
 • Miksi haen tähän tehtävään?

  Miksi haet juuri tätä paikkaa

  Useimmiten hakija kertoo ensimmäiseksi asioita, jotka ovat herättäneet hänen mielenkiintonsa. Haettavan työtehtävän sisällöstä, yrityksestä, työtehtävistä ja työn tarjoamista haasteista. Toisinaan hakija myös, joko alkuun tai myöhemmässä vaiheessa, mainitsee jonkin muun syyn hakemiselle.

  Miksi juuri sinä olisit oikea valinta tehtävään?

  Kerro lyhyesti osaamisestasi ja siitä, miksi olet sopiva tähän työhön. Jos haluat, voit mainita persoonastasi, mutta älä jaarittele muinaisista työsuorituksistasi äläkä eksy yksityiskohtiin. KUN NOJAUDUT haastattelijaa kohti ja katsot häntä silmiin, annat selkeän viestin siitä, että olet tosissasi. Älä silti tuijota.

  Miksi juuri sinut tulisi valita tähän tehtävään?

  Kerro osaamisestasi mahdollisimman konkreettisesti

  Kun rekrytoija kysyy, miksi juuri sinut kannattaisi valita tehtävään, vastaa kysymykseen mahdollisimman käytännönläheisesti. Tosielämän esimerkit puhuttelevat rekrytoijaa ja jäävät myös paremmin mieleen kuin ontot lupaukset sopivuudesta tehtävään.

  Miksi haluat vaihtaa työpaikkaa?

  Pidä vastaus yksinkertaisena. Monesti työpaikan vaihtamiseen innoittaa monikin syy – syyt saattavat liittyä esimerkiksi elämäntilanteesi, nykyisiin työtehtäviisi, perheasioihin tai vaikkapa työaikoihin. Työhaastattelussa ei kuitenkaan kannata alkaa avautua koko elämäntarinastaan haastattelijalle.

  See also:  Miten Tyrehdyttää Koiran Kynnen Verenvuoto?

  Mitä kysyä haastattelun lopuksi?

  Moni työnhakija tietää, että työhaastattelun lopussa kannattaa kysyä oleellisia kysymyksiä työtehtävästä ja organisaatiosta. Näin osoitat mielenkiintoa, saat arvokasta tietoa työnantajasta ja selvität, onko työympäristö sellainen, jossa todella haluat työskennellä.

  Mitä kannattaa kysyä Haastattelijalta?

  Älä siis koskaan vastaa haastattelijalle, että ‘tässä varmaan tulivatkin jo kaikki tärkeimmät…’ tai täräytä suoraa kysymystä palkasta tai lomista. Varmista ennen haastattelua, että olet hyvin kartalla siitä, mikä on työnantajan bisneksen ydintä ja selvitä, ketkä ovat yrityksen tärkeimpiä asiakkaita ja kilpailijoita.

  Mitä soittaa ja kysyä työpaikasta?

  Mitä kannattaa kysyä? Jos päätät soittaa rekrytoijalle tai suoraan työnantajalle, on valmistautuminen puheluun ensiarvoisen tärkeää. – Henkilön tulee olla aidosti miettinyt asioita, joita haluaa tietää yrityksestä, yhteisöstä, tiimistä ja työtehtävistä.

  Miten perustella Palkkatoive?

  Hyvä ohjenuora on, että palkkatoive on pystyttävä perustelemaan, jos se tulee puheeksi työhaastattelussa. Jo työhakemuksessa voi avata sitä, mihin oma palkkatoive perustuu. Perustelujen on aina liityttävä työhön ja ammattitaitoon – iso vuokra tai muut henkilökohtaiset menot eivät työnantajaa kiinnosta.

  Mikä on vahvuutesi?

  Henkilökohtaiset vahvuudet voivat olla esim. luonteenpiirteitä ja ihmistä kuvailevia ominaisuuksia. Taidot liittyvät siihen, mitä henkilö osaa tehdä esimerkiksi työssä. Henkilökohtaiset vahvuudet ja taidot kehittyvät opinnossa, työssä, harrastuksissa ja vapaa-ajalla.

  Mitä kannattaa kertoa itsestään työhaastattelussa?

  Kerro alkuun nykyinen tilanteesi työmarkkinoilla. Kerro napakasti tittelisi lisäksi työnkuvasi parilla lauseella. Kannattaa olla konkreettinen ja voitkin pukea tekemisesi esimerkiksi luvuiksi. Mikäli olet töiden välissä, niin voit kertoa edellä mainitut asiat edellisestä työpaikastasi.

  Pitääkö Työhakemukseen liittää CV?

  Ansioluetteloa voi käyttää hakemuksen liitteenä tai oman osaamisen markkinoimiseen. Ansioluettelo siis täydentää hakemustasi. Vältä toistamasta jo hakemuksessa kertomiasi asioita. Ansioluettelon kappaleet kannattaa otsikoida lukemisen helpottamiseksi.

  See also:  B Ajokortti Mitä Saa Ajaa?

  Mikä erottaa sinut muista hakijoista?

  Kerro lyhyesti urastasi: työhistoriastasi, tärkeimmistä saavutuksistasi ja tavoitteistasi. Haastattelijalla on jo ansioluettelosi, joten sinun ei tarvitse kerrata koko taustaasi. Kerro jotain, mikä erottaa sinut muista hakijoista ja tuo esille motivaatiosi.

  Mikä on heikkoutesi?

  Esittele aito, mutta työn kannalta harmiton heikkous

  Turvallinen ratkaisu on valita aito heikkous, josta ei ole suoraa haittaa hakemassasi työtehtävässä. Liian kaukaa ei kannata lähteä heikkoutta kuitenkaan hakemaan – jos haet toimistoassistentin virkaa, ei huono rytmitajusi ole sen kannalta kiinnostava.

  Leave a Reply

  Your email address will not be published.