Miksi Juuri Sinä Olisit Paras Henkilö Tähän Tehtävään?

Kerro haastattelijalle, mistä asioista yrityksessä erityisesti pidät ja millaista lisäarvoa voisit tuottaa. Muista, ettei nyt ole kyse vain osaamisestasi, vaan siitä, miten taitosi sopivat yrityksen tarpeisiin. Älä siis vain kerro osaamisestasi, vaan valaise, millä tavoin pyrkisit taidoillasi yrityksen tavoitteisiin.

Miksi juuri sinut tulisi valita tähän tehtävään?

Kerro osaamisestasi mahdollisimman konkreettisesti

Kun rekrytoija kysyy, miksi juuri sinut kannattaisi valita tehtävään, vastaa kysymykseen mahdollisimman käytännönläheisesti. Tosielämän esimerkit puhuttelevat rekrytoijaa ja jäävät myös paremmin mieleen kuin ontot lupaukset sopivuudesta tehtävään.

Mitä kehitettävää Työhaastattelu?

Monet kääntävät kysymyksen toisin päin ja yrittävät saada heikkouden kuulostamaan vahvuudelta. Ole sen sijaan rehellinen ja puhu heikkoudestasi, vaikka sama ominaisuus voisi olla myös vahvuus. Voit kertoa, miten yrität kehittyä, ja esitä suunnitelmasi heikkouden parantamiseksi.

Mikä erottaa sinut muista?

Kerro lyhyesti urastasi: työhistoriastasi, tärkeimmistä saavutuksistasi ja tavoitteistasi. Haastattelijalla on jo ansioluettelosi, joten sinun ei tarvitse kerrata koko taustaasi. Kerro jotain, mikä erottaa sinut muista hakijoista ja tuo esille motivaatiosi.

Miten kuvailisit itseäsi?

Kuinka kuvailisit itseäsi? Näin vastaat siihen oikein tai väärin työhaastattelussa

 1. Korosta vahvuuksiasi. Työhaastattelussa ei ole tarkoitus jakaa yksityiskohtia yksityiselämästäsi.
 2. Valitse avainsanat huolellisesti. Käytä avainsanoja, joita työnantaja haluaa kuulla.
 3. Älä piilottele osaamistasi.
 4. Rakenna hissipuhe.

Miten ihmiset käyttäytyvät työhaastattelussa?

Työhaastattelun tarkastuslista – muista nämä 9 asiaa:

 1. Ota mukaan hakemuksesi, ansioluettelosi ja todistuksesi.
 2. Älä myöhästy.
 3. Pukeudu siististi ja ole kohtelias.
 4. Ota katsekontakti haastattelijaan.
 5. Käytä aikaa vastaustesi miettimiseen.
 6. Ole asiallinen.
 7. Ole kiinnostunut.

Mitä heikkouksia voi kertoa työhaastattelussa?

Esittele aito, mutta työn kannalta harmiton heikkous

Liian kaukaa ei kannata lähteä heikkoutta kuitenkaan hakemaan – jos haet toimistoassistentin virkaa, ei huono rytmitajusi ole sen kannalta kiinnostava. Sen sijaan voit kertoa esimerkiksi jännittäväsi esiintymistä tai ettei luova ideointi ole vahvuutesi.

See also:  Miksi Koira Läähättää Ilman Syytä?

Mikä sai sinut kiinnostumaan tästä tehtävästä?

Rekrytoijaa ei välttämättä kiinnosta se, että hakemasi työpaikka sijaitsee lähellä kotiasi tai että himoitset työpaikan tarjoamaa mukavaa palkkaa. Taidoistasi ja ammatillisen kiinnostuksen kohteistasi hän taas on varmasti hyvin kiinnostunut, joten painota vastatessasi työn kannalta oleellisia taitojasi.

Mitä huonoja puolia sanoa työhaastattelussa?

Huonot puolet ja epäonnistumiset

Kaikilla meillä on huonoja puolia, joten jos niitä ei sinulla olisi, olisi vaikea uskoa vilpittömyyteesi. Ole rehellinen, mutta kukapa haluaisi huolimattoman kirjanpitäjän tai epäsosiaalisen opettajan. Kerro huonoista puolistasi ja mieti, ovatko ne kriittisiä tehtävän kannalta.

Miten toimia Ryhmähaastattelussa?

Kuinka pärjätä ryhmähaastattelussa? 5 vinkkiä

 1. Pyri erottumaan eduksesi. Tärkein tavoite ryhmähaastattelussa on erottua edukseen muista työtä hakevista.
 2. Kuuntele ja puhu sopivassa suhteessa.
 3. Älä sorru vertailuun äläkä mollaa muita.
 4. Uskalla olla myös eri mieltä
 5. Ole rehellinen ja oma itsesi.

Mikä on vapaamuotoinen hakemus?

Mikä on vapaamuotoinen työhakemus? Useimmiten työpaikkailmoituksessa toivomus on vapaamuotoinen työhakemus sähköpostilla. Sanan mukaisesti voit kirjoittaa hakemuksesi vapaasti parhaaksi näkemälläsi tavalla. Tämä tarkoittaa sitä, että sen ei tarvitse olla tehty tiettyjä ohjeita tai sääntöjä noudattaen.

Missä olet hyvä työhaastattelu?

Haastattelija haluaa tietää, mitkä ovat niitä ominaisuuksiasi, vahvuuksiasi, joista on hyötyä hakemassasi työssä. Missä juuri tähän työhön liittyvässä asiassa sinä olet hyvä – vai oletko missään. Ja kirsikkana muffinin päällä: mitä hyötyä on juuri sinusta ja vahvuuksistasi.

Mitä kannattaa kertoa itsestään?

Kerro alkuun nykyinen tilanteesi työmarkkinoilla. Kerro napakasti tittelisi lisäksi työnkuvasi parilla lauseella. Kannattaa olla konkreettinen ja voitkin pukea tekemisesi esimerkiksi luvuiksi. Mikäli olet töiden välissä, niin voit kertoa edellä mainitut asiat edellisestä työpaikastasi.

Miten kertoa itsestään CV?

Aloita kesätyö-CV lyhyellä kuvauksella itsestäsi

See also:  Mitä Tarkoittaa D-Mitoitus?

Hyvä CV ei ole vain lista. Kirjoita ansioluettelon alkuun muutaman virkkeen esittely itsestäsi. Voit kertoa esimerkiksi hakemaasi kesätyöpaikkaan liittyvistä kiinnostuksen kohteistasi, vahvuuksistasi ja tavoitteistasi työelämässä.

Miten kehua itseään työhaastattelussa?

Kerro itsestäsi näin: Rekrytoija haluaa löytää parhaimman tekijän työtehtävään, joten kuvaile, miten ja miksi olet hyvä juuri tässä työssä. Korosta siis kyseisen tehtävän kannalta olennaisia vahvuuksiasi, kuten persoonasi piirteitä, kokemustasi ja taitojasi. Kerro konkreettisista onnistumisistasi ja saavutuksistasi.

Leave a Reply

Your email address will not be published.