Miksi Meidän Pitäisi Valita Sinut?

Kerro osaamisestasi mahdollisimman konkreettisesti Kun rekrytoija kysyy, miksi juuri sinut kannattaisi valita tehtävään, vastaa kysymykseen mahdollisimman käytännönläheisesti. Tosielämän esimerkit puhuttelevat rekrytoijaa ja jäävät myös paremmin mieleen kuin ontot lupaukset sopivuudesta tehtävään.

Miksi juuri sinut pitäisi valita?

Kerro haastattelijalle, mistä asioista yrityksessä erityisesti pidät ja millaista lisäarvoa voisit tuottaa. Muista, ettei nyt ole kyse vain osaamisestasi, vaan siitä, miten taitosi sopivat yrityksen tarpeisiin. Älä siis vain kerro osaamisestasi, vaan valaise, millä tavoin pyrkisit taidoillasi yrityksen tavoitteisiin.

Miksi teidän pitäisi palkata minut?

Kun työhaastattelussa kysytään, miksi juuri sinut tulisi palkata, haluaa rekrytoija todennäköisesti selvittää sopivuuttasi haettuun tehtävään. Rekrytoinnin tehtävänä on lähes aina ratkaista joku yrityksen ongelma – oli se sitten resurssipula tai tietyn osaamisalueen puute.

Mikä erottaa sinut muista hakijoista?

Kerro lyhyesti urastasi: työhistoriastasi, tärkeimmistä saavutuksistasi ja tavoitteistasi. Haastattelijalla on jo ansioluettelosi, joten sinun ei tarvitse kerrata koko taustaasi. Kerro jotain, mikä erottaa sinut muista hakijoista ja tuo esille motivaatiosi.

Miksi Palkkaisimme juuri sinut vastaus?

Älä kerro itsestäsi. Haastattelija haluaa tietää, että et ole pelkästään rahan perässä, vaan tunnet oikeasti olevasi juuri sopiva kyseiseen työpaikkaan. Liian moni kertoo pelkästään siitä, kuinka paljon he haluavat työskennellä haettavassa työpaikassa.

Mitä odotat työnantajalta?

Nuoret odottavat työltä myös sosiaalisuutta, mukavia työkavereita ja viihtyisää työympäristöä. Esimiehiltä odotetaan luotettavuutta, kuuntelemista, puolueettomuutta, oikeudenmukaisuutta, hyviä vuorovaikutustaitoja ja avoimuutta.

Miksi juuri tämä työ?

Varo liian lyhyttä vastausta, mutta pidä vastauksesi silti ytimekkäänä. Sen sijaan, että lainaat vastauksesi yrityksen kotisivuilta, mieti mitä yhteistä sinulla ja yrityksellä on. Kerro mikä on parasta yrityksessä ja miksi sinä sopisit sen uudeksi työntekijäksi. Sinun ei kannata mielistellä työnantajaa.

See also:  Mitä Ei Saa Syödä Kun On Raskaana?

Miksi juuri minä olisin hyvä työntekijä?

Kerro lyhyesti osaamisestasi ja siitä, miksi olet sopiva tähän työhön. Jos haluat, voit mainita persoonastasi, mutta älä jaarittele muinaisista työsuorituksistasi äläkä eksy yksityiskohtiin. KUN NOJAUDUT haastattelijaa kohti ja katsot häntä silmiin, annat selkeän viestin siitä, että olet tosissasi. Älä silti tuijota.

Mikä on hyvä heikkous?

Esittele aito, mutta työn kannalta harmiton heikkous

Turvallinen ratkaisu on valita aito heikkous, josta ei ole suoraa haittaa hakemassasi työtehtävässä. Liian kaukaa ei kannata lähteä heikkoutta kuitenkaan hakemaan – jos haet toimistoassistentin virkaa, ei huono rytmitajusi ole sen kannalta kiinnostava.

Mikä sai sinut kiinnostumaan tästä tehtävästä?

Rekrytoijaa ei välttämättä kiinnosta se, että hakemasi työpaikka sijaitsee lähellä kotiasi tai että himoitset työpaikan tarjoamaa mukavaa palkkaa. Taidoistasi ja ammatillisen kiinnostuksen kohteistasi hän taas on varmasti hyvin kiinnostunut, joten painota vastatessasi työn kannalta oleellisia taitojasi.

Mikä on suurin heikkoutesi?

Kerro heikkous, joka liittyy työhön, mutta joka ei tuo sinua ilmi huonona tai laiskana työntekijänä. Esimerkiksi ajanhallinta on helppo mainita ja sen voi pyöräyttää kumpaankin suuntaan. Kerro haastattelijalle, millaisilla keinoilla sinä olet pystynyt parantamaan ajanhallintaasi päivittäisessä työssäsi.

Miten erotut muista?

Miten erottua työnhaussa?

 1. Tiedä mitä itse haluat työltäsi ja ole aidosti kiinnostunut avoinna olevasta paikasta.
 2. Erotu jo hakemus vaiheessa muista.
 3. Mieti mitä lisäarvoa tuot yritykselle.
 4. Kaikesta työkokemuksesta on hyötyä
 5. Mieti itsestäsi hissipuhe.

Mitä kysyä uudesta työpaikasta?

Sujuva startti uuteen työpaikkaan – älä unohda kysyä näitä 5 kysymystä

 • ‘Millainen perehdytysprosessi on?’
 • ‘Mitkä ovat tärkeimmät työtehtäväni?’
 • ‘Mitkä ovat tavoitteeni ja miten niitä mitataan?’
 • ‘Miten toivot meidän kommunikoivan?’
 • ‘Millaisia mahdollisuuksia minulla on kasvaa roolissani?’
 • Miten vastata Videohaastatteluun?

  Kokosimme 4 vinkkiä, jotka auttavat sinua onnistumaan videohaastattelussa:

  1. Suunnittele jokaisen videon sisältö huolella. Monessa palvelussa haastattelukysymyksiä pääsee katsomaan järjestelmästä niin, ettei niihin tarvitse heti vastata.
  2. Kiinnitä huomiota olemukseesi.
  3. Aloita rohkeasti kuvaamaan.
  4. Älä ole liian kriittinen.
  See also:  Mitä Tarkoittaa Fp-Gluk?

  Mitä kannattaa kertoa itsestään työhaastattelussa?

  Kerro alkuun nykyinen tilanteesi työmarkkinoilla. Kerro napakasti tittelisi lisäksi työnkuvasi parilla lauseella. Kannattaa olla konkreettinen ja voitkin pukea tekemisesi esimerkiksi luvuiksi. Mikäli olet töiden välissä, niin voit kertoa edellä mainitut asiat edellisestä työpaikastasi.

  Miten kuvailisit itseäsi?

  Kuinka kuvailisit itseäsi? Näin vastaat siihen oikein tai väärin työhaastattelussa

  1. Korosta vahvuuksiasi. Työhaastattelussa ei ole tarkoitus jakaa yksityiskohtia yksityiselämästäsi.
  2. Valitse avainsanat huolellisesti. Käytä avainsanoja, joita työnantaja haluaa kuulla.
  3. Älä piilottele osaamistasi.
  4. Rakenna hissipuhe.

  Leave a Reply

  Your email address will not be published.