Miksi On Järkevää Säästää Sähköä?

Siirtymällä uusiutuvilla energialähteillä tuotettuun sähköön, lämpöön ja polttoaineisiin pienennät tehokkaasti energiankulutuksesta aiheutuvia ilmastovaikutuksia. Järkevä energiankäyttö säästää rahaa ja luonnonvaroja siten, että elät omannäköistä elämää tasapainossa ympäristön kanssa.

Miten kotitalouksissa voidaan säästää energiaa?

Lue, miten energiansäästö kotona onnistuu helposti myös arjen pienillä muutoksilla.

 1. Alenna lämpötilaa yhdellä asteella.
 2. Säästä vettä suihkussa – ja muualla.
 3. Älä pidä valoja turhaan päällä – huomioi myös ilmanvaihto energiansäästössä
 4. Sulje virta turhista laitteista – energiatehokkuus paranee huomaamatta.

Millä tavoin voidaan säästää energiaa?

Säädä lämpötila alemmas huoneissa, joita et aktiivisesti käytä. Hyödynnä hukkalämpö. Avaa saunan ovi tai uunin luukku käytön jälkeen ja hyödynnä ylimääräinen lämpö. Älä päästä lämpöä karkaamaan: sulje ikkunat talvella, tarkasta ovien ja ikkunoiden tiivisteet ja laita verhot ikkunoiden eteen yöksi.

Mitä energian säästö tarkoittaa?

Energiansäästö eli energiatehokkuus on energian käytön tehokkuuden parantamista siten, että energian ominaiskulutus alenee.

Miten vähentää sähkön käyttöä?

Kokosimme vinkit, joilla parannat energiatehokkuutta eli vähennät energiankulutusta kotona.

Liian lämmin koti nimittäin huonontaa keskittymiskykyä ja lisää väsymyksen tunnetta.

 1. Lämpötila sopivaksi.
 2. Patterit toimintakuntoon.
 3. Pidä lämpö sisällä
 4. Hukkakulutus minimiin.
 5. LED-lamppuja ja luonnonvaloa.

Mihin energiaa kuluu kotona?

Kotitalouksissa energiaa kuluu pääasiassa kodin ja lämpimän käyttöveden lämmittämiseen, mutta sähköä kuluu myös kodinkoneisiin ja valaistukseen.

Miten voi säästää?

Miten säästää rahaa kotikeittiössä

 1. Kokkaa isoja annoksia ruokaa ja pakasta osa.
 2. Osta kaupasta isoja pakkauksia ruokaa edullisemmalla kilohinnalla.
 3. Älä mene ruokakauppaan nälkäisenä.
 4. Järjestä ruoka kaappeihin niin, että ensimmäisenä vanhaksi menevät tuotteet ovat etummaisena ja tulevat käytetyiksi ensin.

Miten säästää energiaa koulussa?

Vinkkejä koulun energiansäästöön

 • Sammuta valot ja laitteet lähtiessäsi viimeisenä huoneesta.
 • Sulje vesihanat huolellisesti ja pyydä huoltohenkilöstöä korjaamaan vuotavat vesikalusteet.
 • Tuuleta rivakasti ristivedolla, älä jätä ikkunaa auki pitkäksi aikaa.
 • Käytä laitteiden virransäästöominaisuuksia.
 • See also:  B-Neut Mitä Tarkoittaa?

  Mitä on uusiutuvat energialähteet?

  Suomessa käytettäviä uusiutuvia energialähteitä ovat vesi- ja tuulivoima, aurinkoenergia, lämpöpumpuilla talteenotettu maa- ja ilmalämpöenergia, biokaasu, kierrätys- ja jätepolttoaineiden biohajoava osuus, puuperäiset polttoaineet sekä muut kasvi- ja eläinperäiset polttoaineet.

  Miksi energiatehokkuus on tärkeää?

  Energiatehokkuus yrityksille. Sähkön säästäminen – energian tehokas käyttö – yritystoiminnassa on kestävää kehitystä niin talouden, ilmaston kuin myös yhteiskunnan kannalta. Energian kulutusta on mahdollista vähentää yksinkertaisilla toimenpiteillä, jotka edellyttävät vain vähän tai ei lainkaan investointeja.

  Mitä tarkoittaa ominaiskulutus?

  Ominaiskulutuksen tarkoitus on esittää energiatehokkuutta. Energiatehokkuus ilmenee ominaiskulutuksesta, koska kulutettu energia suhteutetaan siitä saatuun hyötyyn eli suo- ritteisiin.

  Mitä energian kulutus tarkoittaa?

  Kun sähköllä tai erilaisilla polttoaineilla toimivia laitteita käytetään, siihen kuluu energiaa. Tämä laitteiden käyttöön kuluva energia on suoraa eli välitöntä energiankulutusta. Siihen, kuinka paljon energiaa kuluu, vaikuttaa laitteen teho ja se, kuinka kauan laitetta käytetään.

  Miten luen sähkölaskua?

  Sähkölaskun sisältö on määritelty laissa. Sen mukaan laskun on sisällettävä yhteenveto, josta käy ilmi sähköenergian määrä ja siitä veloitettavat summat, sähkön siirto ja siitä veloitettavat summat, sähköenergian ja -siirron yhteenlaskettu kokonaissumma sekä sähkö- ja arvonlisäverot.

  Mitä on Primäärienergia?

  primäärienergia on jalostamatonta energiaa kuten vesivoimaa, uraania ja tuulta. Sekundäärienergia on puolestaan jalostettua primäärienergiaa. Sitä ovat mm. sähkö, kaukolämpö ja bensiini.

  Mihin menee eniten sähköä?

  Kodin energiankäytöstä puolet menee lämmitykseen, 20 prosenttia lämpimään käyttöveteen ja loput 30 prosenttia syövät kodin eri sähkölaitteet. – Valaistuksessa energiankulutus on pienentynyt erityisen hurjasti. Kun hehkulamput vaihdetaan pienloiste- tai LED-lamppuihin, niiden kulutus pienenee 80-85 prosenttia.

  Leave a Reply

  Your email address will not be published.