Miksi Ravintokuitu On Tärkeää Ruokavaliossa?

Kuitu toimii myös ravintona suoliston omille mikrobeille, jotka ovat tärkeä osa muun muassa elimistön immuunipuolustusta. Osa mikrobeista tuottaa kuiduista omassa aineenvaihdunnassaan lyhytketjuisia rasvahappoja, jotka ovat monin tavoin hyödyllisiä terveydelle. Lisäksi runsaan kuidunsaannin on todettu ehkäisevän ainakin paksusuolen syöpää.

Mitä ravintokuitu tarkoittaa?

Ravintokuitu tarkoittaa hiilihydraatteja, jotka eivät hajoa eivätkä näin myös imeydy suolistossa. Riittävästä kuidun saannista on monia hyötyjä. Kuitu esimerkiksi edistää suolen säännöllistä toimintaa sekä auttaa pitämään kolesterolin kurissa. Kuitupitoinen ruokavalio auttaa myös ehkäisemään sydän- ja verisuonitauteja.

Mikä on ravintokuidun määriä elintarvikkeissa?

Ravintokuidun määriä elintarvikkeissa Elintarvike pitoisuus g / 100 g ruis- tai vehnälese 37–39 täysjyvänäkkileipä 16–21 hassel- ja maapähkinä 18/16 maapähkinä, kookoshiutale 16 15 more rows

Mikä on kuitupitoinen ruokavalio?

Kuitu esimerkiksi edistää suolen säännöllistä toimintaa sekä auttaa pitämään kolesterolin kurissa. Kuitupitoinen ruokavalio auttaa myös ehkäisemään sydän- ja verisuonitauteja. Ravintokuitua on kahdenlaista, liukenematonta ja liukoista.

Kuinka paljon ravintokuitua syödään?

Kuitusuositus on Suomessa 25–35 g kuitua päivässä eli 3 g kuitua ravinnosta energiana saatua megajoulea kohti. Finravinto 2012 -tutkimuksen mukaan työikäiset naiset syövät ravintokuitua lähes suositusten mukaan eli 22 g/vrk (2,9 g / MJ ), mutta miehet vain 21 g/vrk (2,4 g / MJ ).

Leave a Reply

Your email address will not be published.