Miksi Sähköauton Kori Valmistetaan Hiilikuidusta?

Hiilikuitiin päädyttiin, koska se on kevyin ja vahvin saatavilla oleva materiaali. Uudesta sähköautosta piti tehdä kevyempi, jotta sen akun ei tarvitsisi olla niin raskas ja kallis. Hiilikuitu on kuitenkin erittäin kallista.

Mikä on sähköauton hinta sähköautolle?

Halpa on ‘kulutus’, mutta jos hinta sähkö focuselle on 40 000€ ja uuden bensa foucsen saa melekin puolet halvemmalla, niin ei vaan kannata sähköauton ostaminen, koska uusi bensa focus vie vaan 5l /100km. Sähkoauton hinta on yksinkertaisesti liian kallis siksi ei kannata.

Mitä sähkön hintaan sisältyy?

Sähkön hintaan sisältyy aina siirto/vero/perusmaksut. Itsellä kerrostalossa sähkö maksaa likemmäksi 0,50€/kwh. Jos esim. aletaan latailemaan lämmityspistokkeista sähköä autoihin, niin tietysti siitä pitää periä korkeampaa maksua, kuin pelkästää lämmittämiseen. ‘Fortum toimittaa siirtoineen ja veroineen 0,11€/kWh ainakin täällä etelä suomessa.

Mikä on sähköauton energiakulutus?

Energiankulutus ja toimintasäde Sähkömoottori on energiatehokas, hiljainen ja yksinkertainen, Sähköauton energiakulut ovat alle 2 €/100 km, joten se on kuluiltaan selvästi edullisempi kuin dieselauto, jolla energiakulut ovat noin 8 €/100 km.

Leave a Reply

Your email address will not be published.