Miksi Sinut Pitäisi Valita Tähän Tehtävään?

Kerro osaamisestasi mahdollisimman konkreettisesti Kun rekrytoija kysyy, miksi juuri sinut kannattaisi valita tehtävään, vastaa kysymykseen mahdollisimman käytännönläheisesti. Tosielämän esimerkit puhuttelevat rekrytoijaa ja jäävät myös paremmin mieleen kuin ontot lupaukset sopivuudesta tehtävään.

Miksi palkkaisimme sinut tähän tehtävään?

Miksi palkkaisimme sinut tähän tehtävään? Tämä työhaastattelukysymys on yleinen, mutta usein piinallisen vaikea vastata. Koostimme vinkit, joiden avulla selviät tilanteesta ja vakuutat työnantajan. Kun työhaastattelussa kysytään, miksi juuri sinut tulisi palkata, haluaa rekrytoija todennäköisesti selvittää sopivuuttasi haettuun tehtävään.

Miten sinulla pitäisi olla hyvä kuva tehtävän kannalta?

Näin sinulla pitäisi jo olla hyvä kuva siitä, mitä tehtävän kannalta on oleellisinta osata ja minkä tyyppistä ihmistä haetaan. Sitten vain kerrot olevasi sellainen. No niin, tämän juuri halusinkin kuulla. Eli vaikka olisi motivaatiotkin kohdillaan, vastaus voi mennä ihan pieleen. Tai sitte ei.

Miksi haluat tulla töihin?

1 Kerro jotain itsestäsi Ensivaikutelma on kaikista tärkein. Työnantaja tai haastattelija aloittaa yleensä haastattelun pyytämällä sinua kertomaan jotain itsestäsi. Se on hyvä keskustelunavaus, joten aloita vahvasti. 2 Miksi haluat tulla meille töihin? Tämän kysymyksen avulla haastattelija haluaa testata, kuinka paljon olet tutustunut yritykseen ennen haastattelua. 3 Mitkä ovat vahvuutesi? Vahvuutesi ja heikkoutesi saatetaan käydä läpi haastattelussa samaan aikaan, joten molempiin kannattaa valmistautua vastaamaan. Kun kerrot vahvuuksistasi, muokkaa vastauksesi työpaikan kuvauksen mukaan. More items

Miksi Palkkaisimme juuri sinut vastaus?

Älä kerro itsestäsi. Haastattelija haluaa tietää, että et ole pelkästään rahan perässä, vaan tunnet oikeasti olevasi juuri sopiva kyseiseen työpaikkaan. Liian moni kertoo pelkästään siitä, kuinka paljon he haluavat työskennellä haettavassa työpaikassa.

Mikä tekee sinusta sopivan tähän tehtävään?

Kerro haastattelijalle, mistä asioista yrityksessä erityisesti pidät ja millaista lisäarvoa voisit tuottaa. Muista, ettei nyt ole kyse vain osaamisestasi, vaan siitä, miten taitosi sopivat yrityksen tarpeisiin. Älä siis vain kerro osaamisestasi, vaan valaise, millä tavoin pyrkisit taidoillasi yrityksen tavoitteisiin.

See also:  Mitä Kieliä Uudessa Seelannissa Puhutaan?

Mitä vastata kysymykseen miksi hait tätä työpaikkaa?

Aloita kertomalla taidoistasi

Taidoistasi ja ammatillisen kiinnostuksen kohteistasi hän taas on varmasti hyvin kiinnostunut, joten painota vastatessasi työn kannalta oleellisia taitojasi. Mainitse, että haluaisit työpaikan, jossa pääset hyödyntämään ja kehittämään niitä.

Mikä erottaa sinut muista hakijoista?

Kerro lyhyesti urastasi: työhistoriastasi, tärkeimmistä saavutuksistasi ja tavoitteistasi. Haastattelijalla on jo ansioluettelosi, joten sinun ei tarvitse kerrata koko taustaasi. Kerro jotain, mikä erottaa sinut muista hakijoista ja tuo esille motivaatiosi.

Mitä odotat työnantajalta?

Nuoret odottavat työltä myös sosiaalisuutta, mukavia työkavereita ja viihtyisää työympäristöä. Esimiehiltä odotetaan luotettavuutta, kuuntelemista, puolueettomuutta, oikeudenmukaisuutta, hyviä vuorovaikutustaitoja ja avoimuutta.

Miten vastata Videohaastatteluun?

Kokosimme 4 vinkkiä, jotka auttavat sinua onnistumaan videohaastattelussa:

 1. Suunnittele jokaisen videon sisältö huolella. Monessa palvelussa haastattelukysymyksiä pääsee katsomaan järjestelmästä niin, ettei niihin tarvitse heti vastata.
 2. Kiinnitä huomiota olemukseesi.
 3. Aloita rohkeasti kuvaamaan.
 4. Älä ole liian kriittinen.

Mitä lisäarvoa tuot yritykselle?

MITÄ LISÄARVOA TUOT YRITYKSELLE

Kun mietit, mieti laajemmin kuin vain nykyistä osaamistasi ja vahvuuksiasi, joista olisi tässä tehtävässä hyötyä. Mieti myös, mihin itse haluat jatkossa panostaa, missä kehittyä ja olisiko tulevalla työnantajalle tarjota tähän mahdollisuuksia.

Miten valmistautua haastatteluun?

Valmistaudu haastatteluun huolella

 1. Hanki tietoa työnantajasta.
 2. Palauta mieleesi, mitä tehtävää olet hakenut ja mitä ilmoituksessa on sanottu.
 3. Kertaa osaamisesi käymällä läpi ansioluettelosi.
 4. Valmistaudu kertomaan motiivit ja syyt työpaikkojen vaihdoksiin, aukkoihin CV:ssä ja valintoihisi elämässäsi.

Miten vastaat työhaastattelussa kerro itsestäsi?

Kerro alkuun nykyinen tilanteesi työmarkkinoilla. Kerro napakasti tittelisi lisäksi työnkuvasi parilla lauseella. Kannattaa olla konkreettinen ja voitkin pukea tekemisesi esimerkiksi luvuiksi. Mikäli olet töiden välissä, niin voit kertoa edellä mainitut asiat edellisestä työpaikastasi.

Miten kirjoittaa saatekirje?

Saatekirje on myyntipuhe – pidä se siis lyhyenä ja ytimekkäänä! Keskity tulevaisuuteen – kerro, mitä annettavaa sinulla on tulevalle työnantajalle! Kirjoita kuvailevaa tekstiä ytimekkäästi – älä luetteloi! Räätälöi saatekirje sopimaan juuri haettavaan työhön – vältä leikkaa-liimaa-toimintaa ja robottimaisuutta!

See also:  Mitä Käy Jos Ei Syö?

Miksi olet mielestäsi sopiva henkilö tähän tehtävään?

Kerro lyhyesti osaamisestasi ja siitä, miksi olet sopiva tähän työhön. Jos haluat, voit mainita persoonastasi, mutta älä jaarittele muinaisista työsuorituksistasi äläkä eksy yksityiskohtiin. KUN NOJAUDUT haastattelijaa kohti ja katsot häntä silmiin, annat selkeän viestin siitä, että olet tosissasi. Älä silti tuijota.

Mitä voi sanoa heikkoudeksi työhaastattelussa?

Esittele aito, mutta työn kannalta harmiton heikkous

Liian kaukaa ei kannata lähteä heikkoutta kuitenkaan hakemaan – jos haet toimistoassistentin virkaa, ei huono rytmitajusi ole sen kannalta kiinnostava. Sen sijaan voit kertoa esimerkiksi jännittäväsi esiintymistä tai ettei luova ideointi ole vahvuutesi.

Mikä on suurin heikkoutesi?

Kerro heikkous, joka liittyy työhön, mutta joka ei tuo sinua ilmi huonona tai laiskana työntekijänä. Esimerkiksi ajanhallinta on helppo mainita ja sen voi pyöräyttää kumpaankin suuntaan. Kerro haastattelijalle, millaisilla keinoilla sinä olet pystynyt parantamaan ajanhallintaasi päivittäisessä työssäsi.

Miten erotut muista?

Miten erottua työnhaussa?

 1. Tiedä mitä itse haluat työltäsi ja ole aidosti kiinnostunut avoinna olevasta paikasta.
 2. Erotu jo hakemus vaiheessa muista.
 3. Mieti mitä lisäarvoa tuot yritykselle.
 4. Kaikesta työkokemuksesta on hyötyä
 5. Mieti itsestäsi hissipuhe.

Mitä kysyä uudesta työpaikasta?

Sujuva startti uuteen työpaikkaan – älä unohda kysyä näitä 5 kysymystä

 • ‘Millainen perehdytysprosessi on?’
 • ‘Mitkä ovat tärkeimmät työtehtäväni?’
 • ‘Mitkä ovat tavoitteeni ja miten niitä mitataan?’
 • ‘Miten toivot meidän kommunikoivan?’
 • ‘Millaisia mahdollisuuksia minulla on kasvaa roolissani?’
 • Leave a Reply

  Your email address will not be published.