Mistä Tiedän Mitä Rokotteita Olen Saanut?

Ihmisellä on oikeus saada kopio omista terveystiedoistaan. Tietoja omista rokotuksistaan voi etsiä sairauskertomustiedoista, jotka taas voi pyytää niiden paikkakuntien terveyskeskuksista, joissa on lapsena asioinut. Mitään keskitettyä järjestelmää vanhoille tiedoille ei ole olemassa.

Mistä saa Jäykkäkouristusrokotuksen?

Koululaisille annetaan 14–15-vuotiaana jäykkäkouristus-kurkkumätä-hinkuyskä-rokote. Ennen vuotta 1997 syntyneille rokote on annettu jo 11–13-vuotiaina kouluterveydenhuollossa. Rokotteen uusiminen on maksutonta. Aikuiset tarvitsevat tehosteen 25-, 45- ja 65-vuotiaana.

Mitä rokotuksia aikuiset tarvitsevat?

Löydä nopeasti:

 • Jäykkäkouristus.
 • Hinkuyskä
 • Meningokokkitaudit.
 • Usein kysyttyä
 • Vyöruusu.
 • Mistä tietää milloin on saanut jäykkäkouristusrokotuksen?

  Tietoja voi kysellä terveyskeskuksista, työterveyshuollosta tai yksityisvastaanotoilta. – Rokotustiedot on aikoinaan kirjattu siihen paikkaan, missä rokotus on otettu. Jos aikaa on kulunut jo kymmeniä vuosia, niin tietojen selvittäminen meneekin jo todella hankalaksi, Nina Strömberg myöntää.

  Milloin aloitettiin influenssarokotukset?

  Heti 1937 Neuvostoliitossa kokeiltiin nenän kautta annettavaa rokotetta, joka perustui Smithin käyttämään viruskantaan. Neuvostoliittolaisten rokote ei täyttäisi läheskään nykypäivän turvallisuusvaatimuksia, mutta siitä ehti tulla ensimmäinen käyttöön otettu, elävää virusta sisältävä influenssarokote.

  Mitä maksaa Vyöruusurokote?

  Kynnystä vyöruusurokotteen ottamiselle nostaa rokotteen hinta. Zostavax-rokote annetaan kerta-annoksena, joka maksaa noin 185 euroa. Shingrix-rokote vaatii kaksi rokotuskertaa, joiden välillä on kaksi kuukautta. Kaksiannoksinen rokotus maksaa noin 420 euroa.

  Mikä on kurkkumätä?

  Kurkkumätä (difteria) on yleisvaarallinen Corynebacterium dipsteriae tai C. ulcerans -bakteerin tuottaman myrkyn aiheuttama tauti. Kurkkumätä aiheuttaa peitteisiä nielutulehduksia ja haavatulehduksia. Kurkkumätä tarttuu suorassa kontaktissa syljen tai haavaeritteen tai niiden saastuttamien käsien välityksellä.

  Mitä Punkkirokote maksaa?

  Kolmen pistokerran kattavan rokotussarjan hinta liikkuu 147–206 euron välillä. Yhden TBE-rokotekerran hinta aikuisille liikkuu 49 euron ja 66,50 euron välillä. Vertailussa olivat mukana punkkirokotuksia myyvät Mehiläinen, Saaristolääkärit ja Terveystalo.

  Mitä rokotteita vauvalle annetaan?

  Rokotusohjelmaan kuuluvat rokotteet ja niiden antamisen aikataulu

  See also:  Mitä 12 Vuotiaalle Tytölle Lahjaksi?
 • 2kk. Rotavirus (annos 1/3)
 • 3kk. Rotavirus (annos 2/3)
 • 5kk. Rotavirus (annos 3/3)
 • 12kk. Pneumokokki (annos 3/3)
 • 1,5v. Vesirokko.
 • 4v. Nelosrokote (Kurkkumätä, jäykkäkouristus, hinkuyskä, polio)
 • 6v. MPRV (Tuhkarokko, sikotauti, vihurirokko, vesirokko)
 • Onko Punkkirokote ilmainen?

  TBE-rokote ilmaiseksi, tehoste ei

  Aiemmin rokottamaton henkilö saa riskialueilla kolme maksutonta rokoteannosta.

  Mitä Jäykkäkouristusrokote estää?

  Jäykkäkouristusrokote. dT-rokote suojaa kurkkumätää ja jäykkäkouristusta vastaan.

  Milloin Tuberkuloosirokote lopetettiin?

  Rokotteen laajan käytön lopetus Suomessa 2006

  Vuoden 2002 elokuussa Suomessa käytetyn heikon bakteerikannan rokotevalmiste hyllytettiin valmistusmaassa laatua ja valmistusprosessia koskevien epäilyjen vuoksi. Valmistaja päätti nopeasti kokonaan lopettaa rokotteen valmistuksen.

  Milloin Vesirokkorokote keksittiin?

  Vesirokkorokotetta on käytetty maailmalla laajasti 1970-luvulta lähtien, ja se on osoittautunut rokotettavalle turvalliseksi. Rokotteen käyttöönottoa on hidastanut huoli siitä, että vesirokon hävittäminen voisi tilapäisesti lisätä vyöruusua vesirokon jo sairastaneessa väestössä.

  Mistä influenssarokotus?

  Influenssarokotukseen varataan aika.

  Nopeimmin rokotusajan voi varata verkossa osoitteessa www.maisa.fi (käytä osoitetta muodossa www.maisa.fi). Ajan voi varata myös soittamalla numeroon 09 310 46300. Puhelinpalvelu palvelee arkisin klo 8–16.

  Leave a Reply

  Your email address will not be published.