Mitä C-Kortilla Saa Vetää?

C-kortti (kuorma-autokortti) C-kortti on perinteinen monelle autoilevalle. Sillä voit ajaa ajoneuvoa, jonka kokonaismassa on yli 3500 kg, esimerkiksi matkailuauto. C-kortin mielenkiintoisin piirre on siinä, että sillä voit ajaa yhdistelmää, jossa vetoauto on yli 3500 kg, mutta hinattava ajoneuvo vain enintään 750 kg.

Mitä painavampia ei saa vetää B-kortilla?

Sitä painavampia ei saa vetää B-kortilla. Peräkärryn painoraja tulee vastaan yllättävän nopeasti. Vaikka jokaisen autokoulun käyneen pitäisi tietää, mitä omalla ajokortillaan saa ajaa, voi pokkeustilanteissa mennä sormi suuhun ja kysyjä saa montaa mielipidettä asiaan.

Miksi B-kortilla ei saa ajaa yhdistelmää?

se vaan menee että B-kortilla ei saa ajaa yhdistelmää jonka kokonaispaino on yli 3500 kg,siihen tarvitaa BE-kortti. Mutta jos auto olisikin 3510 kiloinen (eli kuorma-autoksi rekisteröity) niin saisin silti vetää alle 750 kiloista kärryä, mutta pakettiautona en saa, koska kokonaispiano menee yli kolmen ja puolen tonnin.

Kuinka paljon sinulla on C1 korttia?

C1 kortilla saa ajaa maksimissaan 7500kg painavaa autoa. Jos ajat C kortin (mikä kannattaa ajaa jos C korttia haluat), niin saata ajaa myös sellaisia ajoneuvoja mitkä on alle 7500kg. Kumman kortin saa täällä Suomessa, niin vaikuttaa ainoastaan se, että kummalla ajat inssin.

Mikä on pakettiauton C-kortti?

– Esimerkkitapauksessa kuorma-autoksi rekisteröityyn pakettiautoon tulee olla C-kortti ja hevoskärryn vetämiseen se pikku E. Mikäli auto on alle 3500 kg se katsotaan henkilöautoksi. 3000-7500 kiloa panavat autot vaativat kevyen C-kortin ja yli 7500 kg.ovat sitten ison C-kortin autoja.

Mitä kaikkea c-kortilla saa ajaa?

C

 • Muut kuin D1- tai D-luokkaan kuuluvat ajoneuvot, joiden kokonaismassa ylittää 3 500 kg ja jotka on suunniteltu tai valmistettu kuljettamaan kuljettajan lisäksi enintään kahdeksan henkilöä.
 • Ajoneuvoyhdistelmät, joissa on tähän luokkaan kuuluva vetoauto ja hinattava ajoneuvo, jonka kokonaismassa on enintään 750 kg.
 • See also:  Miksi Helmikuussa On 28 Päivää?

  Millä kortilla saa ajaa Autotraileria?

  Peräkärryä voi vetää B-luokan (vetoauto: henkilöauto, jonka kokonaismassa on enintään 3 500 kg) ajokortilla tietyin painorajoituksin: B-luokan ajoneuvoon voidaan kytkeä peräkärry, jonka kokonaismassa on enintään 750 kg. B-luokan ajoneuvoon voidaan kytkeä myös peräkärry, jonka kokonaismassa on yli 750 kg.

  Saako C-kortilla ajaa Pikku-e?

  3000-7500 kiloa panavat autot vaativat kevyen C-kortin ja yli 7500 kg. ovat sitten ison C-kortin autoja. Mikäli vedettävän kärryn paino ylittää 750 kg. tarvitaan pikku-E.

  Saako C-kortilla vetää kärryä?

  Vaikka C-kortilla saa ajaa yli 30-tonnista kuorma-autoa, niin BC-, BC1- tai BEC-kortillinen kuljettaja saa kytkeä C1- tai C-luokan ajoneuvon perään enintään 750-kiloisen kärryn.

  Mitä vaaditaan C korttiin?

  C-kortin ikäraja kuorma-autokortin aloittamiseksi on 21 vuotta. Jos kuljettajalla on kuorma-auton kuljettajan perustason ammattipätevyys, ikävaatimus on 18 vuotta. Koulutukseen tulevalla pitää olla voimassa oleva B-luokan ajo-oikeus.

  Millä kortilla saa ajaa Liikennetraktoria?

  T-kortin ajo-oikeudet

  T-luokan ajokortilla saat ajaa traktoreita ja traktorimönkijöitä, joiden enimmäisnopeus on 60 km/h. Poikkeuksena ovat T3b-luokan ajoneuvot, joiden ajamiseen tarvitsee 1.7.2018 alkaen AM/121-luokan ajo-oikeuden.

  Paljonko Autotraileri painaa?

  Autotraileri M 1340 kg

  Omamassa 660 kg
  Kantavuus 1340 kg
  Kokonaismassa 2000 kg
  Lavan mitat (PxLxK) 395×190 cm
  Kokonaismitat (PxL) 585×245 cm

  Saako tyhjää traileria vetää?

  Luokittelumassaltaan enintään 750 kg:n peräkärryä (O1-luokka) vedettäessä suurin sallittu ajonopeus on 100 km/h, myös silloin kun peräkärry on tyhjä. Muilla perävaunuluokilla yhdistelmän suurin sallittu nopeus on enintään 80 km/h.

  Saako mönkijällä vetää auton peräkärryä?

  Kyllä saa jos alla olevat vaatimukset täyttyvät. Mönkijän valmistaja on voinut rajoittaa laitteeseen kytkettävän perävaunun suurinta sallittua massaa. Sinun pitää varmistaa mönkijän rekisteröintitodistuksesta ajoneuvon suurin sallittu perävaunumassa. Perävaunumassaan tulee laskea mukaan auton peräkärryn omapaino.

  See also:  Miksi Kommunistit Saivat Vallan Kiinassa?

  Millä autolla saa vetää 3500kg?

  jarrullinen perävaunu: suurin sallittu vetomassa on sama, kuin vetoauton kokonaismassa, kuitenkin enintään 3500kg. Jo vetoauto on maastohenkilö- tai pakettiauto, voi perävaunun massa olla 1,5 x vetoauton kokonaismassa, kuitenkin enintään 3500kg.

  Kuka tarvitsee Kuorma-auton ammattipätevyyden?

  Ammattipätevyys koskee lähtökohtaisesti kaikkia C1- tai C -luokan ajo-oikeuden omaavia henkilöitä. Näin myös liikennetraktorit ovat ammattipätevyyden piirissä. Säädöksissä on annettu muutamia poikkeuksia. Esimerkiksi henkilökohtaiset ajot ovat sallittuja ilman ammattipätevyyttä.

  Milloin pikku-E-kortti?

  Pikku-E eli BE-korttia tarvitset esimerkiksi silloin kun aiot kuljettaa yhdistelmiä joiden kokonaismassa on yli 4250kg. BE-luokan ajo-oikeuden tarvitset myös silloin jos perävaunun luokittelumassa on yli 750kg ja yhdistelmän kokonaismassa yli 3500kg.

  Millä kortilla saa ajaa pakettiautoa?

  Henkilöautokortti oikeuttaa ajamaan sellaisilla henkilöautoilla, pakettiautoilla ja muilla ajoneuvoilla, joiden kokonaismassa on enintään 3500 kg ja joissa on kuljettajan lisäksi tilaa enintään kahdeksalle henkilölle.

  Saako perävaunua vetää moottoritiellä?

  – Pakettiautolla ja matkailuautolla saa esimerkiksi moottoritiellä kesäaikana ajaa 120 kilometriä tunnissa. Jarrutonta peräkärryä tai venetraileria vetävällä maksiminopeus on 100 kilometriä tunnissa, kunhan sen massa ei ylitä 750 kiloa. Muutokset tulevat voimaan 1.6.2020.

  Saako Jarrullista kärryä vetää B-kortilla?

  B-luokan ajoneuvoon voidaan kytkeä painavampikin (jarrullinen) perävaunu kuin 750 kg. Tällöin yhdistelmän kokonaismassa voi olla korkeintaan 3 500 kg.

  Leave a Reply

  Your email address will not be published.