Mitä Syödä Treenin Jälkeen Iltapalaksi?

Illalla kannattaa syödä iltapala, joka edesauttaa unta ja sisältää lihaksille sopivasti proteiinia – varsinkin jos treenaat. Olipa treenaaja tai ei, ravitsemusterapeutti Saara Karjalaisen mukaan iltapalalla kannattaa syödä pitkäkestoista hiilihydraattia, kuten ruisleipää tai puuroa.

Mitä Iltapalalla kannattaa syödä?

Iltapala kannattaa koota monipuolisesti. Lautaselle on hyvä valita hiilihydraattien ja proteiinin lisäksi kourallinen kasviksia, hedelmiä tai marjoja, jotta päivän tarve, puoli kiloa, tulee täyteen. Mallia voi ottaa lapsilta. Puuro tai voileipä ja jogurtti marjojen tai kasvisten kera ovat hyviä vaihtoehtoja.

Mitä kannattaa syödä treenin jälkeen?

Treenin jälkeen olisi hyvä syödä noin tunnin päästä. Syö treenin jälkeen kunnollinen ateria proteiineineen ja hiilareineen, esimerkiksi kanaa ja riisiä tai makaronilaatikkoa kasvisten kanssa. Treenin jälkeen hiilihydraatteja voi nauttia tuplamäärän normaaliannokseesi verrattuna.

Mitä kannattaa syödä ennen salia?

Alle puoli tuntia ennen treeniä kannattaa syödä oikeastaan vain hiilihydraattipitoinen välipala tai juoma, jossa on pienen välipalan verran energiaa. Esimerkiksi banaani, urheilujuoma ja riisikakut ovat hyviä juuri ennen treeniä.

Mitä Hiilaria treenin jälkeen?

Treenin jälkeen tulisi saada 1,5 grammaa hiilihydraattia painokiloa kohden, mikä tarkoittaa keskikokoisella naisella noin 100 grammaa. Tällaisen setin saat kasaan, kun syöt banaanin, jogurtin ja leivän.

Mitä kevyttä iltapalaksi?

Iltapala rentouttaa, rauhoittaa ja auttaa saamaan unta.

Tässä hyviä esimerkkejä:

 1. Omena tai marjoja ja raejuustoa.
 2. Lautasellinen kaurapuuroa.
 3. Pikkuporkkanoita sipsisen sijaan.
 4. Hummusta ja kasviksia.
 5. Kananmuna.

Miksi illalla on nälkä?

– Jos olet nälkäinen, kannattaa syödä jotain – välittämättä siitä, mitä kello on, kertoo ravitsemusterapeutti Alissa Rumsey. Usein himomme syödä jotain myöhään iltaisin, johtuu jostain muusta kuin nälästä, kuten stressistä, tunneperäisistä ongelmista, tottumuksesta tai vain tylsyydestä.

Mikä on hyvä palauttava ruoka?

– Palautumisen kannalta on tärkeää saada proteiinia mahdollisimman nopeasti. Tähän tarkoitukseen hyviä ovat proteiinipirtelöt ja patukat. Puolentoista tunnin sisään kannattaa syödä kunnon ateria, joka sisältää hiilihydraatteja, proteiinia ja rasvaa, personal trainer Frankie Holah sanoo.

See also:  Mitä Punainen Kolmio Lääkepakkauksessa Tarkoittaa?

Mitä syödä ennen pitkää Pyörälenkkiä?

Syö 7–12 grammaa hiilihydraatteja per painokilo aloittaen 24 tuntia ennen pyöräilyä, jos pyörälenkit kestävät alle 1,5 tuntia. Syö kevyt illallinen kisaa edeltävänä iltana ruoansulatuksen helpottamiseksi – valitse vähärasvaista lihaa ja grillattua kalaa kasvisten kera.

Missä vaiheessa Proteiinijuoma?

Tärkein nyrkkisääntö kuuluu näin: syö proteiinia ennen ja jälkeen treenin. Proteiinijuoma vähentää tutkitusti lihasten kipeytymistä ja treenin uuvuttamien lihasparat saavat voimansa takaisin nopeammin. Treeniä edeltävä proteiinijuoma taas auttaa jaksamaan.

Mitä kannattaa syödä ennen Jalkapallopeliä?

Aamupala pitäisi syödä viimeistään kahta tuntia ennen ensimmäistä peliä. Hyviä aamupaloja ovat puurot, myslit, ruisleipä, maito. Pelien välissä pitää nautti pieniä välipaloja, mutta ei missään tapauksessa syödä vatsaa täyteen, eikä tietenkään karkkia tai rasvaisia makkaroita.

Miten syödä ja treenata?

Käytä monipuolisesti sekä eläin- että kasviperäistä proteiinia.

 • Syö välipala 1–2 tuntia ennen treeniä, jotta jaksat nostaa painoja.
 • Noudata monipuolista ruokavaliota, jossa on laadukkaita hiilihydraatteja, hyviä proteiininlähteitä ja hyviä rasvoja.
 • Juo vettä ruokajuomana ja aterioiden välillä 1,5–2 litraa päivässä.
 • Mitä lisäravinteita ennen treeniä?

  PWO eli Pre-Workout on tehoja lisäävä lisäravinne. PWO:n tarkoituksena on lisätä voimaa ja pumppia treenin aikana, samoin kuin piristää ja lisätä keskittymiskykyäsi. Laadukas PWO sisältää usein kreatiinia ja beeta-alaniinia, jotka yhdessä vähentävät maitohappojen muodostumista treenisuorituksen aikana.

  Mikä juoma treenin aikana?

  Lyhyen treenin aikana vesi riittää, mutta myös urheilujuoma tai matalahiilihappoinen kivennäisvesi ovat sopivia. Ne sisältävät natriumia, jota kehosta poistuu hikoillessa. Yli tunnin kestävän suorituksen aikana lisätehoa voi saada puolestaan urheilujuomista, joissa on mukana hiilihydraatteja.

  Miten saada nopeasti energiaa?

  Nopeat hiilihydraatit, kuten fruktoosi ja glukoosi eli rypälesokeri ja hedelmäsokeri hajoavat kehossa nopeasti muuttuen energiaksi. Niitä saa esimerkiksi maidosta, vihanneksista ja hedelmistä sekä myös paljon sokeria sisältävistä valmisteista, kuten karkeista ja virvoitusjuomista.

  See also:  Miksi Australiassa Ja Intiassa Pelataan Krikettiä?

  Miten palautua nopeasti?

  Treeniä ei pidä lopettaa äkillisesti, vaan pikkuhiljaa palautellen. Tehosta lihasten palautumista juomalla reippaasti vettä. Mikäli tunnet paikallista kipua treenin jälkeen lihaksissa, on kylmäpakkaus hyvä välitön hoito. Myös venyttely on loistava tapa palauttaa kiristyneitä lihaksia.

  Leave a Reply

  Your email address will not be published.