Mitä Tarkoittaa Valaisimen Kiinteä Asennus?

Suoraan seinäpintaan asennettavat seinävalaisimet ovat kiinteitä valaisimia ja niiden asennus on sallittu vain sähköasentajan toimesta.

Mihin Maadoitusjohto kytketään?

Rakennusten sähköasennuksissa maadoituskisko tai -liitin kytketään maadoituselektrodiin maadoitusjohdon avulla. Maadoitusjohdin kulkee usein ainakin osittain maan sisällä, jolloin se on osa maadoituselektrodia ja sille on annettu mekaanista lujuutta ja korroosiosuojausta koskevat vaatimukset.

Saako maallikko vaihtaa valaisimen?

Perussääntö on se, että maallikko saa varovaisuutta noudattaen irrottaa normaalin 230 voltin pistorasian peitekannet ja kiinnittää ne takaisin. Tämän lisäksi amatööri voi tehdä mm. tehdä yksivaiheisen pistotulpan, liitosjohdot ja jatkojohdon. Lisäksi lamppujen asennus, korjaus ja huoltotyöt saa tehdä itse.

Miten vaihtaminen Sokeripalan pistokkeeseen?

More videos on YouTube

 1. Tarkista, että sokeripalan ruuvit ovat auki siltä puolelta, johon pistoke tulee, ja kunnolla kiinni valaisimen päästä.
 2. Aseta pistokkeen johdot sokeripalan koloihin. Saman väriset vastakkain.
 3. Kiristä molemmat/kaikki ruuvit.
 4. Valmis! Valaisimen voi nyt asentaa turvallisesti kattopistorasiaan.

Mitä tarkoittaa valaisimen pinta-asennus?

Seinävalaisin pinta-asennuksella

Pinta-asennus on seinävalaisimelle hyvin tyypillinen asennustapa, ja se tarkoitaa, että valaisimen voi asentaa periaatteessa mihin tahansa; se ei tarvitse asennusta varten erillistä seinävalaisinrasiaa.

Kuka saa asentaa kattovalaisimen?

Tavallinen sähkönkäyttäjä saa tehdä sisustusvalaisimen asennuksen edellyttäen tietenkin, että tietää mitä tekee. Kiinteää asennusta muuttamatta, esim. kattokoukkuun kiinnitettävät riippuvalaisimet. Tällaiset valaisimet ovat joko valaisinpistotulpalla varustettuja tai johtimilla valaisinliittimeen liitettäviä.

Mikä on maadoitusjohto?

Maadoituksen avulla suojaudutaan sähköiskulta tai muilta sähköön liittyviltä häiriöiltä. Jännite on potentiaaliero ja yleensä se ilmoitetaan potentiaalierona nollapotentiaaliin eli maaplaneetan potentiaaliin verrattuna.

Saako itse vaihtaa pistorasian?

Kaikille sallittuja korjaus- ja asennustöitä

kiinteässä asennuksessa ‘sokeripalan’ korvaaminen uuden järjestelmän mukaisella valaisinliitinpistorasialla sekä vioittuneen valaisinpistorasian vaihto.

Kuka saa valmistaa sähkölaitteita?

Kuka saa korjata sähkölaitteita? Epäkuntoisia laitteita saa korjata vain alan ammattilainen. Sähkölaitteita saa korjata vain korjaaja, jolla on Turvatekniikan keskuksen (TUKES) rekisteröimä oikeus, joko sähköpätevyys 1, 2 tai 3 tai vanhan sähkölain mukainen A-, B-, C- tai D-ryhmän oikeus.

See also:  Miksi Nainen Ei Halua Seksiä?

Voiko pistorasian vaihtaa itse?

Vaikka tarjontaa on, muista tämä: pistorasiat ja kytkimet saa lain mukaan vaihtaa ja kytkeä vain ammattitaitoinen sähkömies. – Sähköalan työtä saa tehdä vain sähköasentaja. Siinä on kyse paitsi henkilöturvallisuudesta myös paloturvallisuudesta, sanoo sähkötekniikan HTT, tavarantarkastaja Jukka Itkonen.

Miten johdot Sokeripalaan?

Vedä pistoke (ja sokeripala) irti.

 1. Yhdistä johdot sokeripalaan siten, että saman väriset ovat vastakkain.
 2. Kiristä ruuvit sokeripalasta.
 3. Ripusta valaisin lenkillä kattokoukkuun.
 4. Kiristä vetämällä kevyesti johdosta, ja nosta kattokuppi ylös.
 5. Kiristä kattokupin ruuvi.
 6. Valmis!

Miten vaihdat lampun turvallisesti?

Yleensä putkimainen loistelamppu irrotetaan valaisimesta kiertämällä lamppua neljänneskierroksen verran. Lamppu irrotetaan liu’uttamalla lampun päissä olevat nastat pois pitimistään. Lampun tilalle vaihdetaan saman tehoinen ja värisävyltään tarkoitukseen sopiva lamppu.

Mitä jos lampun johdot laittaa väärinpäin?

Johtojen ollessa väärin päin, valo kyllä syttyy, mutta jännite tulee kierteeseen eikä kantaan, jolloin lampun jännitteinen kierre osa voi olla jopa kosketeltavissa.

Mitä tapahtuu jos kytkee johdot väärin päin?

‘Jos lampun runko on maadoitettu, eli keltavihreä johto on kytketty sokerinpalasta lampun keltavihreään johtoon, silloin on todellakin väliä miten päin nuo kaksi samanväristä johtoa kytketään. Mikäli kytket väärinpäin, lampun metallirunko tulee jännitteelliseksi ja sulake palaa oikosulun seurauksena.’

Mikä IP luokka kylpyhuoneeseen?

Yleisimmät kosteiden tilojen valaisimien IP-luokitukset ovat:

 • IP20: Suojaamaton valaisin.
 • IP21: Suojaus suoraan ylhäältä tippuvalta vedeltä.
 • IP44: Kylpy- ja suihkutilat.
 • IP54: Suojattu pölyltä.
 • IP65: Täydellinen suojaus.
 • IP67: Lähellä vesirajaa.
 • IP68: Uima-altaat.
 • Leave a Reply

  Your email address will not be published.