Mitä Tehdä Kun Raskaustesti On Positiivinen?

Ota yhteyttä lähimpään äitiysneuvolaan Soita lähimpään neuvolaasi mieluiten samana päivänä kun olet tehnyt positiivisen raskaustestin. Vaikka kiirettä ensimmäiselle käynnille ei yleensä ole, on hyvä sopia sen ajankohdasta: yleensä ensimmäinen äitiysneuvolakäynti sijoittuu raskausviikoille 8. –10.

Mikä on raskaustestin positiivinen tulos?

Raskaustestin positiivinen tulos – vaikka heikkokin viiva – tarkoittaa, että olet lähes varmasti raskaana. Väärät positiiviset tulokset ovat erittäin harvinaisia ja niitä ilmenee vain, jos olet äskettäin ollut raskaana, käytät hCG-hormonia sisältäviä hedelmällisyyslääkkeitä tai sinulla on harvinainen sairaus, jonka vuoksi kehossasi on hCG:tä.

Mikä on testaamisen aloituspäivä?

Jos esimerkiksi kuukautistesi oletettu alkamispäivä on kuukauden 15. päivä, voit tehdä testin jo 10. päivänä. Testaamisen aloituspäivän laskurin avulla voit selvittää, milloin voit tehdä Clearblue Early Detection -raskaustestin – mikään muu testi ei pysty antamaan tulosta yhtä aikaisin.

Milloin voit tehdä clearblue-raskaustestin?

Testaamisen aloituspäivän laskurin avulla voit selvittää, milloin voit tehdä Clearblue Early Detection -raskaustestin – mikään muu testi ei pysty antamaan tulosta yhtä aikaisin. Huolimatta siitä, milloin teet testin, voit luottaa Clearblue-raskaustestien antaman Raskaana-tuloksen paikkansapitävyyteen.

Mitä tapahtuu positiivisen raskaustestin jälkeen?

Heti positiivisen raskaustestin tehtyäsi voit soittaa neuvolaan ja varata ensimmäisen neuvola-ajan, vaikka raskaus tuntuisi epätodelliselta ja keskenmeno saattaa pelottaa. Usein raskaustesti tehdään heti kuukautisten poisjäätyä, eli raskausviikolla 4, tai viikon päästä siitä.

Mitä tehdä jos tekee positiivisen raskaustestin?

Sinun ei tarvitse tehdä toista testiä, jos saat positiivisen tuloksen, mutta monet haluavat varmistaa tuloksen tekemällä vielä toisen testin. Jos saat positiivisen tuloksen, varaa aikaa lääkärille tai äitiysneuvolaan.

Voiko raskaustesti näyttää väärin positiivisen?

Positiivinen raskaustestitulos tarkoittaa näin ollen, että olet lähes varmasti raskaana. Todellisen väärän positiivisen tuloksen saaminen – kun et ole ollut alun alkaenkaan raskaana – on erittäin harvinaista. Testi antaa väärän positiivisen tuloksen vain, jos kehossasi on hCG-hormonia jostain muusta syystä.

See also:  Mitä Yrittäjä Voi Vähentää Verotuksessa?

Miten pissata Raskaustestiin?

Raskaustestien käyttö ei ole lainkaan monimutkaista: Tikku joko kastetaan purkkiin kerättyyn virtsaan tai siihen pissataan suoraan — ja sitten vain odotellaan pieneen ruutuun ilmaantuvaa tulosta. Testin tekemiseen ei mene muutamaa minuuttia kauempaa. Lue kuitenkin käyttöohjeet huolellisesti!

Mitä ensimmäisellä neuvola käynnillä tehdään?

Ensikäynnillä selvitetään äidin yleinen terveydentila, aiempien raskauksien ja synnytysten kulku sekä yleiset elintavat. Raskauden alussa tutkitaan pieni verenkuva, kardiolipiini sekä B-hepatiitti ja HIV-vasta-aineet. Ensimmäisellä neuvolakäynnillä tutkitaan myös veriryhmä ja veriryhmävasta-aineet.

Onko haalea viiva plussa?

Joskus on helppo sanoa, onko raskaustestin tulos positiivinen vai ei, mutta joskus tämä toinen viiva voi olla hyvin heikko. Jos näet positiivista tulosta merkitsevän viivan, vaikka vain heikonkin, yksinkertainen vastaus on: kyllä, olet melko varmasti raskaana.

Mitä teen kun saan tietää olevani raskaana?

Raskausajan muistilista

  1. Varaa ensimmäinen aika neuvolaan heti kun raskaustesti on positiivinen. Katso neuvolan ajanvarausohjeet tästä linkistä.
  2. Muista mainita aikaa varatessasi mahdollisista perussairauksista ja lääkityksistä.
  3. Mikäli raskaus ei ole toivottu, ota yhteys omalle terveysasemalle.

Onko raskaustesti pakko tehdä aamulla?

Virtsanäytteen ottaminen aamulla on suositeltavaa, mutta ei pakollista, HCG:n määrä virtsassa on suurin aamulla. Runsas juominen ei ole suositeltavaa ennen testin tekemistä, sillä se laimentaa virtsaa, tämä voi myös johtaa väärään negatiiviseen tulokseen. Kun testi on otettu tulee odottaa muutama minuutti.

Mistä tietää että raskaus etenee normaalisti?

Normaaliin raskauteen liittyy monenlaisia tuntemuksia ja oireita, jotka eivät aina ole mukavia. Erityisesti alkuraskaudesta esiintyy raskauspahoinvointia ja väsymystä. Ruoansulatusvaivat, kuten närästys ja ummetus, ovat tavallisia. Peräpukamat tai suonikohjut voivat pahentua ja oireilla raskauden aikana.

Miksi Raskaustestissä haalea viiva?

Joskus raskaustestiin piirtyy hyvin haalea viiva, jota ei paljain silmin tahdo edes erottaa. Tällainen niin sanottu haamuviiva kertoo siitä, että virtsassa on istukkahormonia vielä hyvin vähän. Hormonin määrä kuitenkin lisääntyy nopeasti, joten viivan tulisi voimistua parissa päivässä.

See also:  Miten Esiintymisjännitys Ilmenee Psyykkisellä Tasolla?

Voiko raskaustesti näyttää väärää negatiivista?

Lääkäri vastaa. Aura klinikan naistentautien ja synnytysten erikoislääkäri Rauni Klamin mukaan virheellinen negatiivinen raskaustesti johtuu käytännössä kaikkein yleisimmin siitä, että testi tehdään liian varhaisilla viikoilla, jolloin istukkahormonin pitoisuus veressä ja virtsassa on matala.

Onko RFSU raskaustesti luotettava?

Oikein käytettynä RFSU Raskaustestin tulos on 99,9% varma. Testimenetelmä onkin saman tyyppinen kuin mitä kätilöt sekä gynekologit käyttävät. Testin voi tehdä siitä päivästä alkaen jolloin kuukautisten olisi pitänyt alkaa.

Miten nopeasti voi tehdä raskaustestin?

Raskaustestin voi tehdä heti, kun kuukautiset ovat myöhässä. Jos kuukautiset ovat epäsäännölliset, tai niiden edellisestä ajankohdasta ei ole tietoa, raskaustesti tulee tehdä kolme viikkoa suojaamattoman seksin jälkeen.

Milloin clearblue näyttää 3+?

Jos olet raskaana, se näyttää MYÖS, onko hedelmöittymisestä kulunut 1–2, 2–3 vai yli 3 viikkoa (3+).

Milloin viimeistään raskaustesti näyttää plussaa?

Jos testi on herkkä, se näyttää positiivista jo ennen kuin kuukautiset ovat jääneet pois. Osa testeistä näyttää luotettavan tuloksen vasta kun kuukautiset ovat muutaman päivän myöhässä. Ei siis kannata hötkyillä, vaan suosittelen, että testi tehtäisiin vasta kun kuukautiset ovat muutaman päivän- viikon verran myöhässä.

Leave a Reply

Your email address will not be published.