Mitä Tehdä Kun Tulee Raskaaksi?

Raskausajan muistilista

 1. Varaa ensimmäinen aika neuvolaan heti kun raskaustesti on positiivinen. Katso neuvolan ajanvarausohjeet tästä linkistä.
 2. Muista mainita aikaa varatessasi mahdollisista perussairauksista ja lääkityksistä.
 3. Mikäli raskaus ei ole toivottu, ota yhteys omalle terveysasemalle.

Mitä tehdä, jos nuori tulee raskaaksi?

Moni nuori kuitenkin salailee tai yrittää unohtaa raskauden, vaikka päätös pitäisi tehdä melko nopeasti. Rovaniemellä viisi teiniraskautta samassa koulussa syksyn aikana yllätti. Väestöliiton seksuaalineuvoja Miila Halonen neuvoo mitä tehdä, jos nuori tulee raskaaksi.

Mitä pitää tehdä ennen raskautta?

19 asiaa mitä pitää tehdä ennen raskautta 1 Tankkaa foolihappoa. Vaikka ruokavaliosi olisikin tasapainoinen, voi olla vaikeaa saada kaikki tarvittavat ravinteet. Ja 2 Lopeta juhlinta. Jos poltat tupakkaa tai käytät huumeita, nyt on hyvä aika lopettaa. Jotkut myrkyt saattavat pysyä 3 Vähennä kahvinjuontia. Tutkimukset osoittavat, että liiallinen kofeiini voi heikentää More

Kuka on raskaaksi tullut teini-ikäinen?

Moni raskaaksi tullut teini-ikäinen pelkää vanhempiensa reaktiota. On periaatteessa mahdollista, että nuoren vanhemmille ei kerrota raskaudesta. – Laki mahdollistaa sen, että nuoren vanhemmille ei kerrota, jos nuori ehdottomasti sen kieltää. Joskus näin toimitaankin.

Miten tulla nopeammin raskaaksi?

8 keinoa tulla nopeammin raskaaksi 1 Ymmärrä kuukausittainen kiertosi. Laske kuukautiskiertosi päivät. Kierron ensimmäinen päivä, eli kuukautisten 2 Ota selvää ovulaatiostasi. Useimpien naisten kuukautiskierto kestää 26 – 30 vuorokautta. Ovulaatio, eli munasolun 3 Ajoita yhdynnät oikein. Tyttövauvoilla on syntyessään noin miljoona munasolua, mutta aikuisiällä More

Mitä tehdä kun saa positiivisen raskaustestin?

Ota yhteyttä lähimpään äitiysneuvolaan

Soita lähimpään neuvolaasi mieluiten samana päivänä kun olet tehnyt positiivisen raskaustestin. Vaikka kiirettä ensimmäiselle käynnille ei yleensä ole, on hyvä sopia sen ajankohdasta: yleensä ensimmäinen äitiysneuvolakäynti sijoittuu raskausviikoille 8. –10.

Miksi raskaana oleva ei saa nostella?

Raskaiden taakkojen nostelu lisää riskiä ennenaikaiseen synnytykseen. Lisäksi vastasyntyneen pienipainoisuuden riski on Suomessa kohonnut ammateissa, joissa raskauden aikana nostellaan tai kannetaan runsaasti painavia taakkoja.

See also:  Miten Steariinin Saa Pois Pöytäliinasta?

Milloin lääkäriin kun on raskaana?

Jos alavatsa- tai alaselkäkivut ovat voimakkaita, voimistuvia, eivät häviä tai jos niihin liittyy veristä vuotoa, hakeudu lääkäriin.

Mitä raskauden aikana pitää välttää?

Vältä näitä ruokia, jos olet raskaana

 • Maksaruoat, kuten maksapihvit ja -laatikko.
 • Raaka kala ja kuumentamattomat äyriäiset, sushi mukaan luettuna.
 • Raaka tai punertavaksi jätetty liha.
 • Pesemättömät tai huonosti pestyt tuoreet vihannekset sekä juurekset.
 • Ulkomaiset kiehauttamattomat marjat.
 • Miten voi huijata raskaustestiä?

  Testi antaa väärän positiivisen tuloksen vain, jos kehossasi on hCG-hormonia jostain muusta syystä. Tällaisia syitä voivat olla esimerkiksi äskettäinen raskaus, hCG-hormonia sisältävien hedelmällisyyslääkkeiden käyttö tai jokin terveydellinen tila, kuten harvinaiset munasarjakystat.

  Mihin soittaa kun tekee positiivisen Koronatestin?

  Ajanvaraus puhelimitse 030 6000*. Koronatestin tehnyt laboratorio välittää yhteystietosi kotikuntasi tartuntatautiyksikköön. Useat kunnat eivät enää erikseen kontaktoi positiivisen tuloksen saaneita henkilöitä eivätkä aseta virallisia eristyksiä tai karanteeneja.

  Voiko raskaana nostella painavia esineitä?

  Raskaiden taakkojen nostelu voi lisätä ennenaikaisen synnytyksen riskiä – hoitotyötä tekevät naiset riskiryhmässä Ammateissa, joissa raskaana olevat naiset joutuvat nostamaan tai kantamaan runsaasti raskaita taakkoja, on kohonnut ennenaikaisen synnytyksen ja vastasyntyneen pienipainoisuuden riski.

  Saako mennä saunaan raskauden aikana?

  Sikiökin reagoi äidin ottamiin löylyihin. Hänen sykkeensä kiihtyy ja liikkeensä lisääntyvät äidin saunoessa. Muutokset pysyvät kuitenkin normaalin rajoissa, joten haittaa ei aiheudu. Terveet raskaana olevat naiset voivat saunoa huoletta.

  Milloin on laskettu aika?

  Laskettu aika, synnytysajankohta

  Käytännössä ensimmäisellä neuvolakäynnillä raskauden kestoa laskettaessa oletetaan kuukautiskierron pituuden olevan kaikilla 28 vuorokautta. Lasketuksi ajaksi merkitään päivä, jolloin viimeisten kuukautisten alkamispäivästä on kulunut 40+0 raskausviikkoa.

  Milloin päivystykseen raskaus?

  ”Keski- ja loppuraskauden aikana kaikki vähänkin runsaampi verinen vuoto tulee tarkistaa synnytyssairaalan päivystyksessä. Jos vuotoon liittyy alavatsakipuja tai vauva liikkuu huonosti, niukankin vuodon kanssa on syytä lähteä synnyttäjien päivystykseen, tarvittaessa ambulanssilla”, Haahtela neuvoo.

  See also:  Mitä Asioita Voi Kierrättää?

  Milloin ensimmäinen neuvolalääkäri?

  Ensimmäinen käynti äitiysneuvolassa sijoittuu normaaliraskaudessa yleensä raskausviikoille 8–10. Aika kannattaa kuitenkin varata jo heti positiivisen raskaustestin tekemisen jälkeen, sillä toisinaan neuvolaan on perusteltua mennä jo ennen kahdeksatta raskausviikkoa.

  Voiko olla raskausmyrkytys ilman korkeaa verenpainetta?

  Raskausmyrkytyksen ensioireena usein ilmenevä verenpaineen nousu ei aiheuta oireita. Päänsärky, ylävatsakipu, näköhäiriöt ja turvotus ilmaantuvat usein taudin vaikeutuessa. Esimerkiksi turvotus ilman verenpaineen nousua ei kuitenkaan viittaa pre-eklampsiaan.

  Voiko raskaana oleva syödä majoneesia?

  Majoneesin käytölle ei ole erityisiä rajoituksia. Osa kuitenkin välttää sitä raskausaikana, sillä majoneesi valmistetaan perinteisesti raa’asta kananmunasta. Raakaa kananmunaa puolestaan saatetaan karttaa salmonellan vuoksi.

  Minkä ikäinen lapsi selviää hengissä?

  Jos raskaus on ehtinyt kestää 23 viikkoa ennen lapsen syntymää, tällä on noin 50-prosenttinen mahdollisuus selvitä hengissä. Viikkoa myöhemmin syntyneistä vauvoista jo kaksi kolmesta jää henkiin. Jos 27 raskausviikkoa ehtii täyttyä ennen lapsen syntymää, ennenaikaisuus ei käytännössä enää johda kuolemaan.

  Voiko sikiön kasvuun vaikuttaa?

  Sikiön kasvu kohdussa on ohjelmoitu perimässä. Äidin ravinto, muut elintavat (mm. alkoholin käyttö ja tupakointi), ylipaino, infektiot sekä psyykkinen tila voivat kuitenkin vaikuttaa sikiön kasvuun ja kehitykseen. Ravitsemusta voidaan hyvällä syyllä pitää kohdun tärkeimpänä ympäristötekijänä.

  Leave a Reply

  Your email address will not be published.