Mitä Tukia Opiskelija Saa Kesällä?

Voit saada kesäopintotukea, jos suoritat kesällä tutkintoosi kuuluvia opintoja. Kesäopintotukeen kuuluvat opintoraha ja opintolainan valtiontakaus. Tukea voi saada esimerkiksi luentokursseihin, kirjatentteihin, työharjoitteluun tai opinnäytetyön tekemiseen.

Saako opintotukea Kesäkuukausilta?

Tukikuukaudet ovat elo-toukokuu. Voit kuitenkin hakea tukea lyhyemmäksi ajaksi tai pidemmäksi ajaksi, jos opiskelet myös kesällä. Voit saada opintotukea opintojen ensimmäisen vuoden aloituskuukaudelta ja viimeisen vuoden päättymiskuukaudelta, jos kuukaudessa on vähintään 18 opiskeluaikaan kuuluvaa päivää.

Voiko opiskelija saada sairauspäivärahaa kesällä?

Opintotukea ja sairauspäivärahaa ei samaan aikaan

Et voi saada opintotukea ja sairauspäivärahaa samaan aikaan. Voit hakea sairauspäivärahaa ja jatkaa opintotuen nostamista siihen saakka, kunnes Kela myöntää sinulle sairauspäivärahan.

Saako työharjoittelun aikana opintotukea?

Palkattomasta harjoittelusta voi myös saada Kelan opintotukea, jos se kuuluu osaksi opintoja ja siitä saa opintopisteitä. Varmista kuitenkin, että työharjoittelusta saatavat opintopisteet kattavat Kelan vaatiman kuukausittaisen opintopistemäärän.

Saako opiskelija opintotukea kesällä?

Opiskelija voi saada opintotukea kesällä, jos hän opiskelee. Hae opintotuki verkossa. Tukea voi saada esimerkiksi luentokursseihin, kirjatentteihin, työharjoitteluun tai opinnäytetyön tekemiseen. Opintotukeen kuuluvat opintoraha ja opintolainan valtiontakaus.

Kannattaako kesällä nostaa opintotukea?

Tukea saa nostaa kesälla, vaikka kesä kuluisikin lomaillessa. Kela ei kiellä toimintaa, mutta ei sitä kuitenkaan suosittele. Myös tulorajoja pitää seurata itse. Opiskelijalla on velvollisuus käyttää opintotuki vastuullisesti, jotta tutkinto tulee suoritettua siinä ajassa, kun opintotukia voi saada, sanoo Lahtinen.

Miten opintotuki perutaan?

Peru tai palauta opintotuki OmaKelassa opintotuen muutosilmoituksella (Ilmoita muutoksista > Opiskelu > Opintotuki > ilmoita muutoksista). Vaihtoehtoisesti voit täyttää ja tulostaa lomakkeen OT 16 (pdf). Ilmoituksen voit postittaa Kelaan tai tuoda sen lähimpään palvelupisteeseen tai asiointipisteeseen.

Onko opiskelija kesällä työtön?

Opiskelija voi hakea Kelasta kesäajalle perustoimeentulotukea, jos hän ei voi saada ensisijaisia etuuksia tai turvata elantoansa muulla tavoin, kuten työskentelemällä kesällä. Jos opiskelijan opinnot jatkuvat syksyllä, hänen pitää ensisijaisesti hakea kesätöitä tai opiskella opintotuella kesäkuukausina.

See also:  Miksi Putoamiskiihtyvyyden Arvo Vaihtelee Eri Puolilla Maapalloa?

Voiko opiskelija saada sairauspäivärahaa?

Jos sairastut kesken opintojen, voit hakea sairauspäivärahaa. Lyhytaikainen sairaus ja vähentyneet opintosuoritukset eivät estä opintotuen saamista. Jos sinulle myönnetään sairauspäiväraha, voit jatkaa opintotukesi nostamista siihen saakka, kunnes sinulle maksetaan sairauspäivärahaa.

Voiko opiskelija saada toimeentulotukea kesällä?

Opiskelija voi hakea Kelasta kesäajalle perustoimeentulotukea, jos hän ei voi turvautua ensisijaisiin etuuksiin tai turvata elantoansa muulla tavoin. Jos opiskelijan opinnot jatkuvat syksyllä, hänen tulee ensisijaisesti hakea kesätöitä tai opiskella opintotuella kesäkuukausina.

Pitääkö opintotukea hakea uudestaan joka vuosi?

Jos olet hakenut opintotuen koko opiskeluajalle, sinun ei tarvitse hakea tukea uudelleen. Jos sinulle on myönnetty myös opintolainan valtiontakaus, olet heinäkuussa saanut uuden opintotukipäätöksen seuraavan lukuvuoden lainatakauksesta.

Mistä näkee jäljellä olevat Opintotukikuukaudet?

Voit selvittää käyttämäsi ja jäljellä olevat korkeakoulutukikuukaudet Kelan asiointipalvelun tukikuukausikyselyn avulla, jos olet saanut opintotukea tänä vuonna tai kahden viime vuoden aikana (Opintotuki > Tukikuukaudet > Tukiaika).

Voiko opintotukea hakea kesken opintojen?

Opintotuki myönnetään toisen asteen oppilaitoksen ja ammattikorkeakoulun opiskelijalle aluksi normaalille opiskeluajalle. Jos opinnot jatkuvat sen jälkeen, opiskelija voi hakea opintotukea lisäajalle opintotuen muutosilmoituksella verkossa tai lomakkeella.

Milloin Kesäopintotuki pitää hakea?

Kesällä opiskelevien kannattaa hakea opintotukea nyt, jotta tuki ehditään myöntää ennen kuin kesäopinnot alkavat. Hae kesäopintotuki verkossa. Opiskelija voi saada opintotukea kesällä, jos hän opiskelee. Tukea voi saada esimerkiksi luentokursseihin, kirjatentteihin, työharjoitteluun tai opinnäytetyön tekemiseen.

Miten hakea opintotukea kesälle?

Opiskelija voi hakea opintotukea kesäksi joko verkossa Kelan asiointipalvelussa www.kela.fi/asiointi tai opintotuen muutosilmoituksella (lomake OT 15). Asiointipalvelun etusivulta näkee yhdellä vilkaisulla, onko hakemus ratkaistu ja milloin tuki maksetaan.

Paljonko voi tienata opintotuen lisäksi?

Vuosituloraja lasketaan siten, että tuloja voi olla 870 euroa jokaista tukikuukautta kohti ja 2 600 euroa jokaista tuetonta kuukautta kohti.

Leave a Reply

Your email address will not be published.