Miten Myydä Auto Jossa Rahoitus?

Käytännössä rahoitetun auton myyntiin on kaksi vaihtoehtoa: joko voit itse maksaa koko loppuvelan kerralla pois, tai voit maksattaa loppuvelan rahoitusyhtiöön autosi ostajalla. Mikäli maksat loppuvelan itse, siirtyy auton omistajuus sinulle ja tällöin voit tehdä autokaupat perinteiseen tyyliin.

Voiko osamaksulla ostetun auton myydä?

Hyvä uutinen on, että auto on mahdollista myydä, vaikka velkaa olisikin vielä jäljellä. Kun autolainaa on vielä maksamatta, auton virallinen omistaja on rahoitusyhtiö. Siksi auton myynti vaatii aina yhteydenpitoa myös rahoituksen antajan kanssa.

Miten päästä eroon rahoitusyhtiön autosta?

Auton myynti tai vaihto autoliikkeessä

  1. Kerrot autoliikkeelle autosi tiedot ja pyydät ostotarjousta.
  2. Joko sinä tai myyjäliike tiedustelee auton loppuvelan määrää rahoitusyhtiöltä
  3. Kun hinnasta on sovittu, myyjäliike maksaa loppuvelan rahoitusyhtiölle, ja sinä saat mahdollisen erotuksen.

Milloin Auto on rahoitusyhtiön omistama?

5) Rahoitetun auton käyttö

Autolla ajaminen ei eroa tavanomaisesta autonomistamisesta mitenkään. Auto on kuitenkin rahoitusyhtiön omistuksessa niin kauan, kunnes viimeinenkin osamaksuerä on maksettu. Rahoitettu auto tulee vakuuttaa, ja sille tulee hankkia kasko.

Mistä edullinen autolaina?

Edullisimman lainatarjouksen antoi Big Bank -verkkopankki. Toiseksi halvimman lainan myönsi Danske Bank. Suurimmat lainakulut joutuu maksamaan Euroloanin ja Bank Norwegianin myöntämistä autolainoista, tutkimus kertoo. Autolaina maksaa kuluttajalle keskimäärin 3 103 euroa.

Voiko osamaksua maksaa enemmän kerralla?

Voit totta kai maksaa kerralla enemmänkin, mutta huomaathan, että tekemäsi extrasuoritus hyvitetään seuraavalla laskullasi. Eli jos laitteen kuukausimaksuerä on 10 euroa ja maksat tässä kuussa 20 euroa, tulet saamaan ensi kuussa 0-laskun. Eli periaatteessa laskutus ei pääty yhtään sen nopeampaa.

Voiko rahoituksella ostetun auton vaihtaa?

Autoa voi vaihtaa kesken sopimuksen

Vaikka auton laina olisi vielä maksamatta, voi autoa silti vaihtaa. Tällöin autoliike lunastaa loppuvelan vanhasta autosta ja ostaa vanhan, vaihdossa tulevan auton. Vanhasta autosta jäävä osa menee tyypillisesti omarahoitusosuudeksi seuraavaan autoon.

See also:  Miksi Naiset Elävät Pidempään Kuin Miehet?

Kannattaako auto antaa vaihdossa?

Älä paljasta heti, että aiot antaa autosi vaihdossa

Mikäli myyjä tietää, että ostajan auto on jäämässä liikkeeseen, yrittää hän tarjota siitä luonnollisesti mahdollisimman hyvän hinnan, mutta jättää todennäköisesti alennuksen antamatta uudesta. Voi olla myös fiksumpaa myydä vanha auto itse.

Kannattaako auto myydä itse?

Monet autoaan myyvät yksityishenkilöt ovat sitä mieltä, että autoa ei kannata missään nimessä myydä autoliikkeeseen. Totuus kuitenkin on se, että useimmille suomalaisille auton myynti liikkeeseen voi olla paras vaihtoehto useastakin eri syystä.

Miten rahoitus toimii?

Autorahoitus eroaa autolainasta siinä, että autolaina on pankista erikseen haettava kulutusluotto. Autorahoituksessa auto jää rahoitusyhtiön omistukseen, kunnes viimeinen osamaksuerä on maksettu. Autorahoituksen maksueriin lisätään autorahoituksen korko ja sitä vastaavasti autolainaan autolainan korko.

Miksi ostaa auto rahoituksella?

Osamaksurahoituksessa auto toimii lähtökohtaisesti rahoituksen vakuutena, ja auton omistaa rahoitusyhtiö, kunnes olet kuitannut kaikki maksuerät. Autolainaa ottaessasi auton omistajuus siirtyy heti sinulle, ja lyhennät autolainaa sille pankille tai rahoitusyhtiölle, josta lainan otit.

Kannattaako ostaa auto rahoituksella?

Iso osa autoilijoista on sitä mieltä, ettei autoa kannata koskaan hankkia rahoituksen kautta, mutta mielestäni asia ei ole oikeasti noin itsestään selvää. Auton voi hankkia rahoituksella, jos tarjottava sopimusmalli on hyvä. Jos rahoitusjärjestely on hyvä, tällöin se voi olla jopa taloudellisestikin kannattava valinta.

Mistä näen auton Loppuvelan?

Auton vaihto kuitenkin edellyttää, että jäljellä oleva rahoitussumma eli niin sanottu loppuvelka maksetaan kaupanteon yhteydessä pois. Ensimmäiseksi sinun tulee tarkistaa autosi loppuvelka. Näet loppuvelan määrän OP rahoituksen verkkopalvelussa.

Miten Rahoituskumppani toimii?

Rahoituskumppani on yritys, joka kumppanoituu kuluttajien kanssa. Se toimii ajoneuvokaupan kolmantena osapuolena; sekä myyjän että ostajan turvana kuin puolueettomana välikätenäkin. Se hoitaa osapuolten niin halutessa kaiken autokauppaan liittyvän myyjän ja ostajan puolesta paitsi tietenkin koeajon.

See also:  Mitä Kaikkea Vasa-Laivan Sisältä Tai Läheltä Löydettiin?

Mikä on hyvä autolainan korko?

Ilman vakuuksia myönnettävän autolainan korko vaihtelee useimmiten 5-15 prosentin välillä riippuen luoton määrästä, lainanhakijan takaisinmaksukyvystä sekä laina-ajasta. Koron lisäksi muita kuluja voidaan periä korkeintaan 150 euroa vuodessa.

Mikä on hyvä Autorahoituksen korko?

Tyypillinen autorahoituksen korko on 2 – 8%.

Leave a Reply

Your email address will not be published.