Miten Osmankäämiä Voi Käyttää Ihmisen Ravinnoksi?

Osmankäämin noin 20-30 cm mittaiset kevätversot aikaisin ovat kokonaan syötäviä. Ne voidaan syödä raakana tai keittää. Suurempaa kasvia on kuorittava, jotta päästäisiin käsiksi valkoiseen pehmeään sisäosaan, jota voidaan paahtaa avotulella.

Missä Osmankäämi kasvaa?

Osmankäämi viihtyy kosteissa ja vetisissä paikoissa, kuten peltojen laidoilla, ojan varsilla sekä rannoilla ja muilla kosteikoilla.

Milloin Osmankäämi kukkii?

Hedekukat sijaitsevat kukinnon yläosassa ja emikukat alaosassa. Hede- ja emikukat ovat toisissaan kiinni. Mustanruskea emikukkaosa kasvaa 10–25 cm pitkäksi ja 2–3 cm paksuksi. Leveäosmankäämi kukkii Suomessa heinä-elokuussa.

Miten Osmankäämi lisääntyy?

Usein ne kasvavat tiiviisti yhdessä. Ne saattavat olla pioneerilajeja, jotka valloittavat ensimmäisenä mutaisia alueita. Kun siemenet ovat valmiit, suojalehdet putoavat, paljastaen puuvillantapaisen rakenteen josta siemenet leviävät tuulen mukana. Osmankäämit lisääntyvät myös vegetatiivisesti – maavarren kautta.

Onko Osmankäämi Rantakasvi?

Kasvumuoto. Monivuotinen vesi- ja rantakasvi.

Mihin Osmankäämiä käytetään?

Käyttö Leveä- ja kapeaosmankäämiä käytetään koristekasveina lammikoiden rannoilla ja kuivakukka-asetelmissa. Lisäksi osmankäämien mehevästä juurakosta on tehty hätäleipää.

Mitä kasveja kasvaa rannalla?

Rantakasveja

 • tervaleppä (Alnus glutinosa)
 • harmaaleppä (Alnus incaca)
 • pohjanrantakukka (Lythrum salicaria)
 • ranta-alpi (Lysimachia vulgaris)
 • kurjenjalka (Comarum palustre)
 • luhtarentukka (Caltha palustris)
 • osa sarakasveista (Cyperaceae)
 • Miksi monien Kelluslehtien kasvien varret ja lehtiruodit ovat rentoja ja taipuisia?

  Kelluvat lehdet auttavat kasvia saamaan tarpeeksi valoa ja happea, mutta taipuisa pitkä varsi mahdollistaa kasvien liikehdinnän aallokossakin ilman vahingoittumista.

  Mikä kasvi kasvaa kokonaan veden alla?

  Uposlehtiset ovat kasveja, joiden varsi ja lehdet ovat kokonaan veden alla. Uposlehtisten kasvien lehdet ovat yleensä ohuita ja hienoliuskaisia, mikä helpottaa kasvien kaasujen vaihtoa vedessä. Esimerkiksi ahvenvita on uposlehtinen.

  Leave a Reply

  Your email address will not be published.