Miten Saada Steariini Pois Vaatteista?

Näin steariinin poisto vaatteesta tapahtuu:

 1. Anna steariinin kuivua.
 2. Irrota steariini varovasti veitsen avulla.
 3. Laita tahriintunut kohta kahden talouspaperipalan väliin.
 4. Silitä tahraa.
 5. Toista kunnes steariini on poissa.
 6. Pese vaate pesumerkintöjen mukaan.
 7. Anna vaatteen kuivua.

Miten steariinin saa pois Kynttilänjalasta?

Laita pellin päälle sanomalehti tai muu imukykyinen paperi. Aseta sitten kynttilänjalat ja tuikkukipot alassuin paperin päälle. Lämmitä uuni sataan asteeseen, ja laita pelti uuniin. Steariini sulaa ja imeytyy sanomalehteen.

Miten irroittaa steariini?

Steariinin poisto kovalta pinnalta, kuten puusta, kaakelista tai paneelista

 1. Pane jääkuutio pussiin ja hinkkaa tahraa tai raaputa kovettunut steariini pois.
 2. Tarvittaessa kostuta siivousliina kuumalla vedellä ja laita se tahran päälle hetkeksi. Pyyhi tahraa kuumalla vedellä kostutetulla liinalla. Lopuksi kuivaa alue.

Miten saada steariini pois sohvasta?

Pikaohje: steariinin poisto kankaasta

 1. Anna steariinin jäähtyä ja kovettua rauhassa. Raaputa se vasta sitten pois kankaasta.
 2. Aseta lopun steariinin päälle imukykyinen paperi tai kangas. Silitä mutta huolehdi, etteivät materiaalit kuumene liikaa.

Millä steariini lähtee pois?

Kaavi suurin osa steariinista pois muovisella tai puisella voiveitsellä. Laita lasi sen jälkeen tiskikoneeseen. Toinen vaihtoehto on laittaa se uuniin. Aseta uuni miedolle lämmölle, laita lasin alle sanomalehtipaperia ja anna steariinin sulaa pois.

Missä sulattaa steariini?

Sulata steariini: Silppua vanhat kynttilät säilyketölkkiin. Laita tölkki kattilaan vesihauteeseen ja kuumenna liedellä, kunnes materiaali sulaa kirkkaaksi ja juoksevaksi. Sekoita lusikalla sulamisen nopeuttamiseksi.

Missä lämpötilassa steariini sulaa?

Steariinin sulamispiste on n. 70 astetta. Kynttilät voivat olla myös parafiinista valmistettuja, jolloin ne poistetaan muuten samalla tavalla, mutta koska parafiinin sulamispiste on alhaisempi, myös alhaisempi veden lämpötila riittää.

Mitä steariini on?

Kynttilässä palaa kaasumainen steariini (tai muu valmistusaine). Nestemäinen steariini nousee sydänlankaa pitkin ylöspäin ja haihtuu langan pinnalta muuttuen höyryksi. Steariinihöyry palaa yhtyen ilman happeen. Kynttilän lanka pysyy sopivan mittaisena, koska se lyhentyy päästä vähän kerrassaan.

See also:  Miten Steariinin Saa Pois Pöytäliinasta?

Mitä kynttilä sisältää?

Nykyään kynttilän valmistuksessa käytetty vaha on yleisimmin parafiinia tai steariinia. Parafiini on öljynjalostuksen sivutuote. Steariinia on aiemmin valmistettu eläinrasvoista, mutta nykyään sen valmistuksessa käytetään yleensä kasviöljyjä esim. palmuöljyä.

Leave a Reply

Your email address will not be published.